Chłodnik ziemniaczano-ogórkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik ziemniaczano-ogórkowy

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.25 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrać ziemniaki i pokroić w ćwiartki.

Krok 2

Oczyścić pora, obrać seler. Wszystko ugotować do miękkości w bulionie Knorr.

Krok 3

Na końcu dodać troszkę mieszankę ziół i wszystko zmiksować blenderem. Dodać pokrojony i obrany ogórek i jeszcze raz zmiksować.

Krok 4

Połączyć zupkę z jogurtem i gotowe. Lekkie i orzeźwiające danie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik ziemniaczano-ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik ziemniaczano-ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik ziemniaczano-ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik ziemniaczano-ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik ziemniaczano-ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik ziemniaczano-ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik ziemniaczano-ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik ziemniaczano-ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej