Chłodnik ziemniaczano-ogórkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik ziemniaczano-ogórkowy

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.25 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrać ziemniaki i pokroić w ćwiartki.

Krok 2

Oczyścić pora, obrać seler. Wszystko ugotować do miękkości w bulionie Knorr.

Krok 3

Na końcu dodać troszkę mieszankę ziół i wszystko zmiksować blenderem. Dodać pokrojony i obrany ogórek i jeszcze raz zmiksować.

Krok 4

Połączyć zupkę z jogurtem i gotowe. Lekkie i orzeźwiające danie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik ziemniaczano-ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik ziemniaczano-ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik ziemniaczano-ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik ziemniaczano-ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik ziemniaczano-ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik ziemniaczano-ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik ziemniaczano-ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik ziemniaczano-ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej