Składniki
4 sztuki
0.25 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obrać ziemniaki i pokroić w ćwiartki.
Krok 2
Oczyścić pora, obrać seler. Wszystko ugotować do miękkości w bulionie Knorr.
Krok 3
Na końcu dodać troszkę mieszankę ziół i wszystko zmiksować blenderem. Dodać pokrojony i obrany ogórek i jeszcze raz zmiksować.
Krok 4
Połączyć zupkę z jogurtem i gotowe. Lekkie i orzeźwiające danie.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej