Chłodnik ziemniaczano-ogórkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik ziemniaczano-ogórkowy

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.25 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrać ziemniaki i pokroić w ćwiartki.

Krok 2

Oczyścić pora, obrać seler. Wszystko ugotować do miękkości w bulionie Knorr.

Krok 3

Na końcu dodać troszkę mieszankę ziół i wszystko zmiksować blenderem. Dodać pokrojony i obrany ogórek i jeszcze raz zmiksować.

Krok 4

Połączyć zupkę z jogurtem i gotowe. Lekkie i orzeźwiające danie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik ziemniaczano-ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik ziemniaczano-ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik ziemniaczano-ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik ziemniaczano-ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik ziemniaczano-ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik ziemniaczano-ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik ziemniaczano-ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik ziemniaczano-ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej