
Składniki
4 sztuki
0.25 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obrać ziemniaki i pokroić w ćwiartki.
Krok 2
Oczyścić pora, obrać seler. Wszystko ugotować do miękkości w bulionie Knorr.
Krok 3
Na końcu dodać troszkę mieszankę ziół i wszystko zmiksować blenderem. Dodać pokrojony i obrany ogórek i jeszcze raz zmiksować.
Krok 4
Połączyć zupkę z jogurtem i gotowe. Lekkie i orzeźwiające danie.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej