Chłodnik ziemniaczano-ogórkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik ziemniaczano-ogórkowy

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.25 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrać ziemniaki i pokroić w ćwiartki.

Krok 2

Oczyścić pora, obrać seler. Wszystko ugotować do miękkości w bulionie Knorr.

Krok 3

Na końcu dodać troszkę mieszankę ziół i wszystko zmiksować blenderem. Dodać pokrojony i obrany ogórek i jeszcze raz zmiksować.

Krok 4

Połączyć zupkę z jogurtem i gotowe. Lekkie i orzeźwiające danie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik ziemniaczano-ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik ziemniaczano-ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik ziemniaczano-ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik ziemniaczano-ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik ziemniaczano-ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik ziemniaczano-ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik ziemniaczano-ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik ziemniaczano-ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej