Owocowy chłodnik przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Owocowy chłodnik

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

null

250 gramów

1 litr

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko schłodź w lodówce i połącz ze śmietaną i cukrem, zmiksuj.

Krok 2

Dodaj umyte i rozgniecione owoce.

Krok 3

W razie potrzeby dodaj jeszcze odrobinę cukru, rozłóż na talerze.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Owocowy chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Owocowy chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Owocowy chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Owocowy chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Owocowy chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Owocowy chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Owocowy chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Owocowy chłodnik - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Raffaello
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej