Słodko-ostry chłodnik z winogronami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodko-ostry chłodnik z winogronami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

75 mililitrów

3 łyżki

250 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Winogrona umyj, wypestkuj.

Krok 2

Czerstwą bułkę namocz w 1,5 litra zimnej, przegotowanej wody na 30 minut, odciśnij.

Krok 3

Migdały sparz i obierz ze skórek, posiekaj razem z czosnkiem i utrzyj.

Krok 4

Dodaj odsączoną bułkę, oliwę i ocet, zmiksuj, odstaw na kilka godzin do lodówki.

Krok 5

Jeżeli chłodnik jest zbyt gęsty rozmieszaj go z zimną wodą. Przed podaniem dodaj winogrona i schłodź jeszcze przez kilka minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodko-ostry chłodnik z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodko-ostry chłodnik z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodko-ostry chłodnik z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodko-ostry chłodnik z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodko-ostry chłodnik z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodko-ostry chłodnik z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodko-ostry chłodnik z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodko-ostry chłodnik z winogronami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej