Słodko-ostry chłodnik z winogronami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodko-ostry chłodnik z winogronami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

75 mililitrów

3 łyżki

250 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Winogrona umyj, wypestkuj.

Krok 2

Czerstwą bułkę namocz w 1,5 litra zimnej, przegotowanej wody na 30 minut, odciśnij.

Krok 3

Migdały sparz i obierz ze skórek, posiekaj razem z czosnkiem i utrzyj.

Krok 4

Dodaj odsączoną bułkę, oliwę i ocet, zmiksuj, odstaw na kilka godzin do lodówki.

Krok 5

Jeżeli chłodnik jest zbyt gęsty rozmieszaj go z zimną wodą. Przed podaniem dodaj winogrona i schłodź jeszcze przez kilka minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodko-ostry chłodnik z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodko-ostry chłodnik z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodko-ostry chłodnik z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodko-ostry chłodnik z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodko-ostry chłodnik z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodko-ostry chłodnik z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodko-ostry chłodnik z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodko-ostry chłodnik z winogronami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gołąbki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej