
Składniki
1 sztuka
null
75 mililitrów
3 łyżki
250 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Winogrona umyj, wypestkuj.
Krok 2
Czerstwą bułkę namocz w 1,5 litra zimnej, przegotowanej wody na 30 minut, odciśnij.
Krok 3
Migdały sparz i obierz ze skórek, posiekaj razem z czosnkiem i utrzyj.
Krok 4
Dodaj odsączoną bułkę, oliwę i ocet, zmiksuj, odstaw na kilka godzin do lodówki.
Krok 5
Jeżeli chłodnik jest zbyt gęsty rozmieszaj go z zimną wodą. Przed podaniem dodaj winogrona i schłodź jeszcze przez kilka minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej