Chłodnik imbirowo- wiśniowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik imbirowo- wiśniowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

750 mililitrów

6 sztuk

1 sztuka

1 łyżka

0.5 łyżeczki

4 łyżki

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wiśnie wydryluj, a resztę włóż do rondelka.

Krok 2

Dodaj sok z cytryny, starty na tarce imbir, cukier i cynamon.

Krok 3

Goździki zawiń w gazę, dzięki temu będzie można je łatwo usunąć.

Krok 4

Wlej szklankę wody i gotuj pod przykryciem 10 minut.

Krok 5

Usuń goździki i zmiksuj razem z jogurtem. Wstaw do lodówki na 1 godzinę. Udekoruj kleksem śmietany i wiśnią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik imbirowo- wiśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik imbirowo- wiśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik imbirowo- wiśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik imbirowo- wiśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik imbirowo- wiśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik imbirowo- wiśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik imbirowo- wiśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik imbirowo- wiśniowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Kapsalon
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej