
Składniki
750 mililitrów
6 sztuk
1 sztuka
1 łyżka
0.5 łyżeczki
4 łyżki
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wiśnie wydryluj, a resztę włóż do rondelka.
Krok 2
Dodaj sok z cytryny, starty na tarce imbir, cukier i cynamon.
Krok 3
Goździki zawiń w gazę, dzięki temu będzie można je łatwo usunąć.
Krok 4
Wlej szklankę wody i gotuj pod przykryciem 10 minut.
Krok 5
Usuń goździki i zmiksuj razem z jogurtem. Wstaw do lodówki na 1 godzinę. Udekoruj kleksem śmietany i wiśnią.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej