Chłodnik imbirowo- wiśniowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik imbirowo- wiśniowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

750 mililitrów

6 sztuk

1 sztuka

1 łyżka

0.5 łyżeczki

4 łyżki

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wiśnie wydryluj, a resztę włóż do rondelka.

Krok 2

Dodaj sok z cytryny, starty na tarce imbir, cukier i cynamon.

Krok 3

Goździki zawiń w gazę, dzięki temu będzie można je łatwo usunąć.

Krok 4

Wlej szklankę wody i gotuj pod przykryciem 10 minut.

Krok 5

Usuń goździki i zmiksuj razem z jogurtem. Wstaw do lodówki na 1 godzinę. Udekoruj kleksem śmietany i wiśnią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik imbirowo- wiśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik imbirowo- wiśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik imbirowo- wiśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik imbirowo- wiśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik imbirowo- wiśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik imbirowo- wiśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik imbirowo- wiśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik imbirowo- wiśniowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej