
Składniki
750 mililitrów
6 sztuk
1 sztuka
1 łyżka
0.5 łyżeczki
4 łyżki
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wiśnie wydryluj, a resztę włóż do rondelka.
Krok 2
Dodaj sok z cytryny, starty na tarce imbir, cukier i cynamon.
Krok 3
Goździki zawiń w gazę, dzięki temu będzie można je łatwo usunąć.
Krok 4
Wlej szklankę wody i gotuj pod przykryciem 10 minut.
Krok 5
Usuń goździki i zmiksuj razem z jogurtem. Wstaw do lodówki na 1 godzinę. Udekoruj kleksem śmietany i wiśnią.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej