Chłodnik imbirowo- wiśniowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

750 mililitrów

6 sztuk

1 sztuka

1 łyżka

0.5 łyżeczki

4 łyżki

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wiśnie wydryluj, a resztę włóż do rondelka.

Krok 2

Dodaj sok z cytryny, starty na tarce imbir, cukier i cynamon.

Krok 3

Goździki zawiń w gazę, dzięki temu będzie można je łatwo usunąć.

Krok 4

Wlej szklankę wody i gotuj pod przykryciem 10 minut.

Krok 5

Usuń goździki i zmiksuj razem z jogurtem. Wstaw do lodówki na 1 godzinę. Udekoruj kleksem śmietany i wiśnią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik imbirowo- wiśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik imbirowo- wiśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik imbirowo- wiśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik imbirowo- wiśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik imbirowo- wiśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik imbirowo- wiśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik imbirowo- wiśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej