Chłodnik imbirowo- wiśniowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik imbirowo- wiśniowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

750 mililitrów

6 sztuk

1 sztuka

1 łyżka

0.5 łyżeczki

4 łyżki

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wiśnie wydryluj, a resztę włóż do rondelka.

Krok 2

Dodaj sok z cytryny, starty na tarce imbir, cukier i cynamon.

Krok 3

Goździki zawiń w gazę, dzięki temu będzie można je łatwo usunąć.

Krok 4

Wlej szklankę wody i gotuj pod przykryciem 10 minut.

Krok 5

Usuń goździki i zmiksuj razem z jogurtem. Wstaw do lodówki na 1 godzinę. Udekoruj kleksem śmietany i wiśnią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik imbirowo- wiśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik imbirowo- wiśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik imbirowo- wiśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik imbirowo- wiśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik imbirowo- wiśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik imbirowo- wiśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik imbirowo- wiśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik imbirowo- wiśniowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Planujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.

Czytaj więcej

Jak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.

Czytaj więcej