Salsa teksańska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Salsa teksańska

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

508 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

150 osób wydrukowało

Pobierz pdf

373 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

0.5 pęczka

50 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory, chilli i czosnek posiekaj (możesz z chilli usunąć pestki, jeśli wolisz, aby potrawa była mniej ostra). Cebulę pokrój w drobną kostkę.

Salsa teksańska - Krok 1

Krok 2

W misce wymieszaj oliwę, sok z limonki i sos sałatkowy Knorr.

Salsa teksańska - Krok 2

Krok 3

Wsyp pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj. Na końcu posyp posiekaną kolendrą. Podawaj z chipsami z ziemniaków lub tortilli.

Salsa teksańska - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Salsa teksańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Salsa teksańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Salsa teksańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Salsa teksańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Salsa teksańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Salsa teksańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Salsa teksańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Salsa teksańska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Salsa teksańskaSalsa teksańska

Pomidory, chilli i czosnek posiekaj (możesz z chilli usunąć pestki, jeśli wolisz, aby potrawa była mniej ostra). Cebulę pokrój w drobną kostkę.