Salsa teksańska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Salsa teksańska

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
512 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

156 osób wydrukowało

Pobierz pdf

386 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

0.5 pęczka

50 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory, chilli i czosnek posiekaj (możesz z chilli usunąć pestki, jeśli wolisz, aby potrawa była mniej ostra). Cebulę pokrój w drobną kostkę.

Salsa teksańska - Krok 1

Krok 2

W misce wymieszaj oliwę, sok z limonki i sos sałatkowy Knorr.

Salsa teksańska - Krok 2

Krok 3

Wsyp pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj. Na końcu posyp posiekaną kolendrą. Podawaj z chipsami z ziemniaków lub tortilli.

Salsa teksańska - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Salsa teksańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Salsa teksańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Salsa teksańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Salsa teksańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Salsa teksańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Salsa teksańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Salsa teksańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Salsa teksańska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Salsa teksańskaSalsa teksańska

Pomidory, chilli i czosnek posiekaj (możesz z chilli usunąć pestki, jeśli wolisz, aby potrawa była mniej ostra). Cebulę pokrój w drobną kostkę.