Salsa teksańska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Salsa teksańska

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
512 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

161 osób wydrukowało

Pobierz pdf

393 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

0.5 pęczka

50 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory, chilli i czosnek posiekaj (możesz z chilli usunąć pestki, jeśli wolisz, aby potrawa była mniej ostra). Cebulę pokrój w drobną kostkę.

Salsa teksańska - Krok 1

Krok 2

W misce wymieszaj oliwę, sok z limonki i sos sałatkowy Knorr.

Salsa teksańska - Krok 2

Krok 3

Wsyp pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj. Na końcu posyp posiekaną kolendrą. Podawaj z chipsami z ziemniaków lub tortilli.

Salsa teksańska - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Salsa teksańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Salsa teksańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Salsa teksańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Salsa teksańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Salsa teksańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Salsa teksańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Salsa teksańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Salsa teksańska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Salsa teksańskaSalsa teksańska

Pomidory, chilli i czosnek posiekaj (możesz z chilli usunąć pestki, jeśli wolisz, aby potrawa była mniej ostra). Cebulę pokrój w drobną kostkę.