Sos śmietanowy z żółtkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

0.2 łyżeczki

0.2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajko ugotuj na twardo, rozetrzyj z gorczycą i przyprawą Knorr w moździerzu.

Krok 2

Dodaj surowe żółtko oraz pieprz i ocet. Mieszaj aż składniki się dobrze połączą.

Krok 3

Do masy z żółtek stopniowo dodawaj śmietanę. Podawaj na zimno do mięs i ryb.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos śmietanowy z żółtkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos śmietanowy z żółtkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos śmietanowy z żółtkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos śmietanowy z żółtkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos śmietanowy z żółtkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos śmietanowy z żółtkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos śmietanowy z żółtkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej