
Składniki
200 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
0.2 łyżeczki
0.2 łyżeczki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajko ugotuj na twardo, rozetrzyj z gorczycą i przyprawą Knorr w moździerzu.
Krok 2
Dodaj surowe żółtko oraz pieprz i ocet. Mieszaj aż składniki się dobrze połączą.
Krok 3
Do masy z żółtek stopniowo dodawaj śmietanę. Podawaj na zimno do mięs i ryb.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej