
Składniki
200 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
0.2 łyżeczki
0.2 łyżeczki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajko ugotuj na twardo, rozetrzyj z gorczycą i przyprawą Knorr w moździerzu.
Krok 2
Dodaj surowe żółtko oraz pieprz i ocet. Mieszaj aż składniki się dobrze połączą.
Krok 3
Do masy z żółtek stopniowo dodawaj śmietanę. Podawaj na zimno do mięs i ryb.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej