
Składniki
2 łyżeczki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
4 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek rozetrzyj wraz z solą.
Krok 2
Dodaj parę kropel oliwy i wymieszaj na gładką masę.
Krok 3
Wbij żółtko i ukręć.
Krok 4
Dodaj 2 łyżeczki wody. Dopraw solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej