
Składniki
2 łyżeczki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
4 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek rozetrzyj wraz z solą.
Krok 2
Dodaj parę kropel oliwy i wymieszaj na gładką masę.
Krok 3
Wbij żółtko i ukręć.
Krok 4
Dodaj 2 łyżeczki wody. Dopraw solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej