Sos allioli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos allioli

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

4 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek rozetrzyj wraz z solą.

Krok 2

Dodaj parę kropel oliwy i wymieszaj na gładką masę.

Krok 3

Wbij żółtko i ukręć.

Krok 4

Dodaj 2 łyżeczki wody. Dopraw solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos allioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos allioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos allioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos allioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos allioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos allioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos allioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos allioli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zrazy ze schabu
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej