Sos pomarańczowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos pomarańczowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 łyżeczka

0.5 szklanki

4 łyżki

3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wino połącz z sokiem pomarańczowym i cytrynowym.

Krok 2

Dodaj skórkę pomarańczową i zagotuj.

Krok 3

Mąkę wymieszaj z małą ilością zimnej wody, a następnie wlej do gorącego wina. Zamieszaj trzepaczką, zagotuj i dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos pomarańczowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos pomarańczowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos pomarańczowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos pomarańczowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos pomarańczowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos pomarańczowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos pomarańczowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos pomarańczowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej