Składniki
0.5 szklanki
1 łyżeczka
0.5 szklanki
4 łyżki
3 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wino połącz z sokiem pomarańczowym i cytrynowym.
Krok 2
Dodaj skórkę pomarańczową i zagotuj.
Krok 3
Mąkę wymieszaj z małą ilością zimnej wody, a następnie wlej do gorącego wina. Zamieszaj trzepaczką, zagotuj i dopraw.
Przepisy w Waszym wykonaniu
76 osób ogląda przepis: 
Peklowany schab w galarecie
90 min.
trudne
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej