Sos pomarańczowy

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

3 łyżeczki

4 łyżki

1 łyżeczka

0.5 szklanki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wino połącz z sokiem pomarańczowym i cytrynowym.

Krok 1

Dodaj skórkę pomarańczową i zagotuj.

Krok 1

Mąkę wymieszaj z małą ilością zimnej wody, a następnie wlej do gorącego wina. Zamieszaj trzepaczką, zagotuj i dopraw.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
BISZKOPT NA TORTY
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej