Składniki
0.5 szklanki
1 łyżeczka
0.5 szklanki
4 łyżki
3 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wino połącz z sokiem pomarańczowym i cytrynowym.
Krok 2
Dodaj skórkę pomarańczową i zagotuj.
Krok 3
Mąkę wymieszaj z małą ilością zimnej wody, a następnie wlej do gorącego wina. Zamieszaj trzepaczką, zagotuj i dopraw.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej