Makaron z mascarpone, pomidorami i bazyią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z mascarpone, pomidorami i bazyią

Autor: Ag

ratingratingratingratingrating

4

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 gramów

0.5 łyżeczki

12 sztuk

400 gramów

5 łyżek

500 gramów

1 sztuka

6 łyżek

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz pomidory ze skórki. Wydrąż nasiona i potnij na kawałki. Na patelni rozgrzej masło i dodaj rozgnieciony czosnek. Smaż ok.1 min. aż zmięknie. Dodaj pomidory i smaż 2-3 min.

Krok 2

Dodaj sos pomidorowy i gotuj jeszcze 2 min. Dodaj mascarpone i całość doprowadź do wrzenia. Dodaj chilli (pieprz cayenne) i sól do smaku.

Krok 3

Do sosu dodaj listki bazylii i odstaw w ciepłe miejsce. Ugotuj makaron al dente. Połącz makaron z sosem i dodaj starty parmezan.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z mascarpone, pomidorami i bazyią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z mascarpone, pomidorami i bazyią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z mascarpone, pomidorami i bazyią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z mascarpone, pomidorami i bazyią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z mascarpone, pomidorami i bazyią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z mascarpone, pomidorami i bazyią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z mascarpone, pomidorami i bazyią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z mascarpone, pomidorami i bazyią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szybki makaron serowy
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej