Makaron z mascarpone, pomidorami i bazyią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z mascarpone, pomidorami i bazyią

Autor: Ag

ratingratingratingratingrating

3

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

60 gramów

0.5 łyżeczki

12 sztuk

400 gramów

5 łyżek

500 gramów

1 sztuka

6 łyżek

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz pomidory ze skórki. Wydrąż nasiona i potnij na kawałki. Na patelni rozgrzej masło i dodaj rozgnieciony czosnek. Smaż ok.1 min. aż zmięknie. Dodaj pomidory i smaż 2-3 min.

Krok 2

Dodaj sos pomidorowy i gotuj jeszcze 2 min. Dodaj mascarpone i całość doprowadź do wrzenia. Dodaj chilli (pieprz cayenne) i sól do smaku.

Krok 3

Do sosu dodaj listki bazylii i odstaw w ciepłe miejsce. Ugotuj makaron al dente. Połącz makaron z sosem i dodaj starty parmezan.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z mascarpone, pomidorami i bazyią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z mascarpone, pomidorami i bazyią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z mascarpone, pomidorami i bazyią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z mascarpone, pomidorami i bazyią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z mascarpone, pomidorami i bazyią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z mascarpone, pomidorami i bazyią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z mascarpone, pomidorami i bazyią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z mascarpone, pomidorami i bazyią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej