Makaron z mascarpone, pomidorami i bazyią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z mascarpone, pomidorami i bazyią

Autor: Ag

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

60 gramów

1 sztuka

2 łyżki

5 łyżek

0.5 łyżeczki

12 sztuk

400 gramów

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz pomidory ze skórki. Wydrąż nasiona i potnij na kawałki. Na patelni rozgrzej masło i dodaj rozgnieciony czosnek. Smaż ok.1 min. aż zmięknie. Dodaj pomidory i smaż 2-3 min.

Krok 2

Dodaj sos pomidorowy i gotuj jeszcze 2 min. Dodaj mascarpone i całość doprowadź do wrzenia. Dodaj chilli (pieprz cayenne) i sól do smaku.

Krok 3

Do sosu dodaj listki bazylii i odstaw w ciepłe miejsce. Ugotuj makaron al dente. Połącz makaron z sosem i dodaj starty parmezan.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z mascarpone, pomidorami i bazyią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z mascarpone, pomidorami i bazyią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z mascarpone, pomidorami i bazyią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z mascarpone, pomidorami i bazyią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z mascarpone, pomidorami i bazyią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z mascarpone, pomidorami i bazyią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z mascarpone, pomidorami i bazyią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z mascarpone, pomidorami i bazyią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Placek z galaretką
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej