Sos dominikański przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sos dominikański

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

3 łyżki

2 łyżki

1 szklanka

2 łyżki

1 łyżka

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sardynki rozdrobnij widelcem. Natkę posiekaj.

Krok 2

Majonez połącz ze śmietaną, koncentratem pomidorowym, sardynkami, groszkiem konserwowym i natką pietruszki.

Krok 3

Dopraw sokiem cytrynowym, solą, pieprzem i wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos dominikański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos dominikański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos dominikański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos dominikański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos dominikański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos dominikański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos dominikański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej