Składniki
300 mililitrów
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do nagrzanego garnka wlej ocet balsamiczny i gotuj przez około 10 minut - do momentu, gdy połowa wyparuje.
Krok 2
Dodaj Bulionetkę Domową Pieczeniową Knorr.
Krok 3
Dodaj miód.
Krok 4
Na końcu dodaj Zasmażkę błyskawiczną ciemną Knorr. Tak przygotowany sos będzie się dobrze komponował z cielęciną, wieprzowiną lub drobiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sos balsamiczny - VIDEO
Sos balsamiczny jest uniwersalnym dodatkiem do wielu dań. Sekret jego smaku kryje się w odpowiednio długim gotowaniu octu balsamicznego. Dzięki temu odparowuje on i traci na swojej ostrości, zostawiając jedynie octowy posmak. Później wystarczy dodać do niego sos pieczeniowy i doprawić go miodem. Sos pieczeniowy możesz zastąpić intensywnym bulionem mięsnym oraz zasmażką przygotowaną z mąki. W czasie przyrządzania powinien zyskać intensywną, ciemną barwę i lekko gęstą konsystencję. Taki sos balsamiczny możesz wykorzystać do wielu potraw. Smacznie będzie komponować się z różnymi rodzajami mięs – wieprzowiną, cielęciną lub drobiem. Poza tym sprawdzi się także jako dodatek do sałatek. Wypróbuj go w połączeniu z rukolą, owocami leśnymi i serem fetą lub z sałatką ze świeżych warzyw – pomidorów, ogórków i papryki. Podawaj go także jako element przystawki, w połączeniu z serami (żółtymi i twarogami), wędlinami oraz kawałkami owoców (także suszonych). Sprawdź nasz przepis i przyrządź smaczny sos balsamiczny.