Sos balsamiczny video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos balsamiczny - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

133 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

58 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 mililitrów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do nagrzanego garnka wlej ocet balsamiczny i gotuj przez około 10 minut - do momentu, gdy połowa wyparuje.

Sos balsamiczny - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Dodaj Bulionetkę Domową Pieczeniową Knorr.

Sos balsamiczny - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Dodaj miód.

Sos balsamiczny - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Na końcu dodaj Zasmażkę błyskawiczną ciemną Knorr. Tak przygotowany sos będzie się dobrze komponował z cielęciną, wieprzowiną lub drobiem.

Sos balsamiczny - VIDEO - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos balsamiczny - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos balsamiczny - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos balsamiczny - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos balsamiczny - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos balsamiczny - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos balsamiczny - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos balsamiczny - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos balsamiczny - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sos balsamiczny - VIDEOSos balsamiczny - VIDEO

Sos balsamiczny jest uniwersalnym dodatkiem do wielu dań. Sekret jego smaku kryje się w odpowiednio długim gotowaniu octu balsamicznego. Dzięki temu odparowuje on i traci na swojej ostrości, zostawiając jedynie octowy posmak. Później wystarczy dodać do niego sos pieczeniowy i doprawić go miodem. Sos pieczeniowy możesz zastąpić intensywnym bulionem mięsnym oraz zasmażką przygotowaną z mąki. W czasie przyrządzania powinien zyskać intensywną, ciemną barwę i lekko gęstą konsystencję. Taki sos balsamiczny możesz wykorzystać do wielu potraw. Smacznie będzie komponować się z różnymi rodzajami mięs – wieprzowiną, cielęciną lub drobiem. Poza tym sprawdzi się także jako dodatek do sałatek. Wypróbuj go w połączeniu z rukolą, owocami leśnymi i serem fetą lub z sałatką ze świeżych warzyw – pomidorów, ogórków i papryki. Podawaj go także jako element przystawki, w połączeniu z serami (żółtymi i twarogami), wędlinami oraz kawałkami owoców (także suszonych). Sprawdź nasz przepis i przyrządź smaczny sos balsamiczny.