Sos balsamiczny - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

132 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 mililitrów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do nagrzanego garnka wlej ocet balsamiczny i gotuj przez około 10 minut - do momentu, gdy połowa wyparuje.

Sos balsamiczny - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Dodaj Bulionetkę Domową Pieczeniową Knorr.

Sos balsamiczny - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Dodaj miód.

Sos balsamiczny - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Na końcu dodaj Zasmażkę błyskawiczną ciemną Knorr. Tak przygotowany sos będzie się dobrze komponował z cielęciną, wieprzowiną lub drobiem.

Sos balsamiczny - VIDEO - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos balsamiczny - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos balsamiczny - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos balsamiczny - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos balsamiczny - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos balsamiczny - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos balsamiczny - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos balsamiczny - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Zasmażka błyskawiczna ciemna Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Zasmażka błyskawiczna ciemna Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sos balsamiczny - VIDEOSos balsamiczny - VIDEO

Sos balsamiczny jest uniwersalnym dodatkiem do wielu dań. Sekret jego smaku kryje się w odpowiednio długim gotowaniu octu balsamicznego. Dzięki temu odparowuje on i traci na swojej ostrości, zostawiając jedynie octowy posmak. Później wystarczy dodać do niego sos pieczeniowy i doprawić go miodem. Sos pieczeniowy możesz zastąpić intensywnym bulionem mięsnym oraz zasmażką przygotowaną z mąki. W czasie przyrządzania powinien zyskać intensywną, ciemną barwę i lekko gęstą konsystencję. Taki sos balsamiczny możesz wykorzystać do wielu potraw. Smacznie będzie komponować się z różnymi rodzajami mięs – wieprzowiną, cielęciną lub drobiem. Poza tym sprawdzi się także jako dodatek do sałatek. Wypróbuj go w połączeniu z rukolą, owocami leśnymi i serem fetą lub z sałatką ze świeżych warzyw – pomidorów, ogórków i papryki. Podawaj go także jako element przystawki, w połączeniu z serami (żółtymi i twarogami), wędlinami oraz kawałkami owoców (także suszonych). Sprawdź nasz przepis i przyrządź smaczny sos balsamiczny.