Sos śląski przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sos śląski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 pęczek

2 sztuki

1 szklanka

2 łyżki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka umyj, obierz, oczyść i pokrój w kostkę.

Krok 2

Filety śledziowe również pokrój w kostkę.

Krok 3

Następnie połącz z majonezem, śmietaną, groszkiem konserwowym.

Krok 4

Natkę pietruszki drobno posiekaj i dodaj do sosu. Dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos śląski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos śląski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos śląski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos śląski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos śląski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos śląski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos śląski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej