Sos śląski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos śląski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 pęczek

2 sztuki

1 szklanka

2 łyżki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka umyj, obierz, oczyść i pokrój w kostkę.

Krok 2

Filety śledziowe również pokrój w kostkę.

Krok 3

Następnie połącz z majonezem, śmietaną, groszkiem konserwowym.

Krok 4

Natkę pietruszki drobno posiekaj i dodaj do sosu. Dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos śląski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos śląski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos śląski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos śląski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos śląski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos śląski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos śląski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos śląski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej