Sos śląski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos śląski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 pęczek

2 sztuki

1 szklanka

2 łyżki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka umyj, obierz, oczyść i pokrój w kostkę.

Krok 2

Filety śledziowe również pokrój w kostkę.

Krok 3

Następnie połącz z majonezem, śmietaną, groszkiem konserwowym.

Krok 4

Natkę pietruszki drobno posiekaj i dodaj do sosu. Dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos śląski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos śląski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos śląski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos śląski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos śląski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos śląski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos śląski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos śląski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej