
Składniki
2 łyżki
1 pęczek
2 sztuki
1 szklanka
2 łyżki
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka umyj, obierz, oczyść i pokrój w kostkę.
Krok 2
Filety śledziowe również pokrój w kostkę.
Krok 3
Następnie połącz z majonezem, śmietaną, groszkiem konserwowym.
Krok 4
Natkę pietruszki drobno posiekaj i dodaj do sosu. Dopraw.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Podobne przepisy
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej