
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
2 łyżki
4 łyżki
1 litr
1 łyżeczka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do wody wrzuć Bulionetki Knorr i doprowadź do wrzenia.
Krok 2
Pomidory i cebulę pokrój na kosteczkę i wrzuć do bulionu.
Krok 3
Dodaj koncentrat pomidorowy i znowu zagotuj.
Krok 4
Śmietanę zmieszaj z mąką oraz łyżką wywaru, po czym wlej wszystko i mieszaj, aż bulion zgęstnieje.
Krok 5
Dorzuć wszystkie przyprawy, wymieszaj i ponownie zagotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej