
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
2 łyżki
4 łyżki
1 litr
1 łyżeczka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do wody wrzuć Bulionetki Knorr i doprowadź do wrzenia.
Krok 2
Pomidory i cebulę pokrój na kosteczkę i wrzuć do bulionu.
Krok 3
Dodaj koncentrat pomidorowy i znowu zagotuj.
Krok 4
Śmietanę zmieszaj z mąką oraz łyżką wywaru, po czym wlej wszystko i mieszaj, aż bulion zgęstnieje.
Krok 5
Dorzuć wszystkie przyprawy, wymieszaj i ponownie zagotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej