Sos pomidorowy po indyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos pomidorowy po indyjsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

2 łyżki

4 łyżki

1 litr

1 łyżeczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do wody wrzuć Bulionetki Knorr i doprowadź do wrzenia.

Krok 2

Pomidory i cebulę pokrój na kosteczkę i wrzuć do bulionu.

Krok 3

Dodaj koncentrat pomidorowy i znowu zagotuj.

Krok 4

Śmietanę zmieszaj z mąką oraz łyżką wywaru, po czym wlej wszystko i mieszaj, aż bulion zgęstnieje.

Krok 5

Dorzuć wszystkie przyprawy, wymieszaj i ponownie zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos pomidorowy po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos pomidorowy po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos pomidorowy po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos pomidorowy po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos pomidorowy po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos pomidorowy po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos pomidorowy po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos pomidorowy po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa gulaszowa z kaszą
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej