Sos pomidorowy po indyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sos pomidorowy po indyjsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

2 łyżki

4 łyżki

1 litr

1 łyżeczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do wody wrzuć Bulionetki Knorr i doprowadź do wrzenia.

Krok 2

Pomidory i cebulę pokrój na kosteczkę i wrzuć do bulionu.

Krok 3

Dodaj koncentrat pomidorowy i znowu zagotuj.

Krok 4

Śmietanę zmieszaj z mąką oraz łyżką wywaru, po czym wlej wszystko i mieszaj, aż bulion zgęstnieje.

Krok 5

Dorzuć wszystkie przyprawy, wymieszaj i ponownie zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos pomidorowy po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos pomidorowy po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos pomidorowy po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos pomidorowy po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos pomidorowy po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos pomidorowy po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos pomidorowy po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gulasz węgierski
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej