Sos pomidorowy po indyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos pomidorowy po indyjsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

2 łyżki

4 łyżki

1 litr

1 łyżeczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do wody wrzuć Bulionetki Knorr i doprowadź do wrzenia.

Krok 2

Pomidory i cebulę pokrój na kosteczkę i wrzuć do bulionu.

Krok 3

Dodaj koncentrat pomidorowy i znowu zagotuj.

Krok 4

Śmietanę zmieszaj z mąką oraz łyżką wywaru, po czym wlej wszystko i mieszaj, aż bulion zgęstnieje.

Krok 5

Dorzuć wszystkie przyprawy, wymieszaj i ponownie zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos pomidorowy po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos pomidorowy po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos pomidorowy po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos pomidorowy po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos pomidorowy po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos pomidorowy po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos pomidorowy po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos pomidorowy po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej