
Składniki
1 sztuka
4 łyżki
null
150 gramów
null
null
1 sztuka
3 sztuki
1 pęczek
1 pęczek
1 pęczek
150 gramów
1 pęczek
1 pęczek
1 pęczek
1 pęczek
1 łyżeczka
1 sztuka
1 pęczek
1 pęczek
1 pęczek
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie zioła dokładnie umyj, osusz i drobno posiekaj.
Krok 2
Jajka ugotuj na twardo, przekrój, wyjmij żółtka i rozgnieć w misce z olejem.
Krok 3
Dodaj jogurt, śmietanę i sok z 1 wyciśniętej wcześniej cytryny.
Krok 4
Wymieszaj z posiekanymi ziołami, drobno posiekanym ogórkiem i cebulą.
Krok 5
Przypraw do smaku solą, pieprzem, cukrem i dodaj łyżeczkę musztardy.
Krok 6
Sos pasuje do jajek na twardo, gotowanego mięsa i drobiu na zimno, wędlin, gotowanych warzyw podawanych na zimno (szparagi, brokuły, filetów śledziowych. Nadaje się też do dań gorących (gotowanej wołowiny, ryby, drobiu).

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



























