Sos frankfurcki przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sos frankfurcki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 pęczek

1 pęczek

1 pęczek

1 pęczek

1 sztuka

1 łyżeczka

1 pęczek

1 pęczek

1 pęczek

1 pęczek

1 sztuka

1 pęczek

1 pęczek

1 pęczek

3 sztuki

1 sztuka

null

null

150 gramów

null

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie zioła dokładnie umyj, osusz i drobno posiekaj.

Krok 2

Jajka ugotuj na twardo, przekrój, wyjmij żółtka i rozgnieć w misce z olejem.

Krok 3

Dodaj jogurt, śmietanę i sok z 1 wyciśniętej wcześniej cytryny.

Krok 4

Wymieszaj z posiekanymi ziołami, drobno posiekanym ogórkiem i cebulą.

Krok 5

Przypraw do smaku solą, pieprzem, cukrem i dodaj łyżeczkę musztardy.

Krok 6

Sos pasuje do jajek na twardo, gotowanego mięsa i drobiu na zimno, wędlin, gotowanych warzyw podawanych na zimno (szparagi, brokuły, filetów śledziowych. Nadaje się też do dań gorących (gotowanej wołowiny, ryby, drobiu).

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos frankfurcki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos frankfurcki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos frankfurcki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos frankfurcki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos frankfurcki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos frankfurcki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos frankfurcki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kolorowe babeczki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej