Flammkuchen przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Flammkuchen

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

200 gramów

125 mililitrów

20 mililitrów

1 szczypta

farsz:

100 gramów

100 gramów

200 mililitrów

2 sztuki

2 łyżki

1 garść

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do misy robota kuchennego przesiej mąkę, dodaj wodę, olej, szczyptę soli i za pomocą haka wyrób ciasto. Gdy masa będzie jednolita, przykryj ściereczką i pozostaw na kilka minut.

Flammkuchen - Krok 1

Krok 2

Cebulę pokrój w piórka, pomidorki przekrój na pół. Rozgrzej piekarnik do 250 st. C z opcją grzałki góra-dół.

Flammkuchen - Krok 2

Krok 3

W misce wymieszaj śmietankę, boczek, cebulę i pomidorki. Dopraw przyprawą Knorr.

Flammkuchen - Krok 3

Krok 4

Ciasto przełóż na arkusz papieru do pieczenia i rozwałkuj bardzo cienko na wymiar blachy (ok. 30x40 cm). Papier z ciastem zsuń na blachę do pieczenia.

Flammkuchen - Krok 4

Krok 5

Na tak przygotowany spód wyłóż farsz i wstaw do rozgrzanego piekarnika na 20 min.

Flammkuchen - Krok 5

Krok 6

Po wyjęciu z piekarnika skrop oliwą i udekoruj liśćmi rukoli.

Flammkuchen - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Flammkuchen - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Flammkuchen - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Flammkuchen - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Flammkuchen - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Flammkuchen - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Flammkuchen - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Flammkuchen - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Flammkuchen - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.

Czytaj więcej

Soczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.

Czytaj więcej