
Składniki
ciasto:
200 gramów
125 mililitrów
20 mililitrów
1 szczypta
farsz:
100 gramów
100 gramów
200 mililitrów
2 sztuki
2 łyżki
1 garść
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do misy robota kuchennego przesiej mąkę, dodaj wodę, olej, szczyptę soli i za pomocą haka wyrób ciasto. Gdy masa będzie jednolita, przykryj ściereczką i pozostaw na kilka minut.
Krok 2
Cebulę pokrój w piórka, pomidorki przekrój na pół. Rozgrzej piekarnik do 250 st. C z opcją grzałki góra-dół.
Krok 3
W misce wymieszaj śmietankę, boczek, cebulę i pomidorki. Dopraw przyprawą Knorr.
Krok 4
Ciasto przełóż na arkusz papieru do pieczenia i rozwałkuj bardzo cienko na wymiar blachy (ok. 30x40 cm). Papier z ciastem zsuń na blachę do pieczenia.
Krok 5
Na tak przygotowany spód wyłóż farsz i wstaw do rozgrzanego piekarnika na 20 min.
Krok 6
Po wyjęciu z piekarnika skrop oliwą i udekoruj liśćmi rukoli.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej