Ser panierowany z sosem jagodowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ser panierowany z sosem jagodowym

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

12

212 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

67 osób wydrukowało

Pobierz pdf

175 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

3 sztuki

1 szklanka

1 łyżka

2 łyżki

100 gramów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Panieruj ser w mące pszennej, rozmieszanych jajkach i bułce tartej z rozkruszoną Przyprawą w mini kostkach Pietruszka Knorr.

Krok 2

Rozgotuj jagody, wino oraz cukier tak, by powstał gęsty sos.

Krok 3

Wylej na talerz sos, ułóż na nim usmażony ser.

Krok 4

Smaż ser w głębokim tłuszczu przez około 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ser panierowany z sosem jagodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ser panierowany z sosem jagodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ser panierowany z sosem jagodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ser panierowany z sosem jagodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ser panierowany z sosem jagodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ser panierowany z sosem jagodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ser panierowany z sosem jagodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ser panierowany z sosem jagodowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej