Ser panierowany z sosem jagodowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ser panierowany z sosem jagodowym

Autor: Szef kuchni Knorr Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

11

211 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

64 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

170 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

3 sztuki

1 szklanka

1 łyżka

2 łyżki

100 gramów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Panieruj ser w mące pszennej, rozmieszanych jajkach i bułce tartej z rozkruszoną Przyprawą w mini kostkach Pietruszka Knorr.

Krok 2

Rozgotuj jagody, wino oraz cukier tak, by powstał gęsty sos.

Krok 3

Wylej na talerz sos, ułóż na nim usmażony ser.

Krok 4

Smaż ser w głębokim tłuszczu przez około 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ser panierowany z sosem jagodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ser panierowany z sosem jagodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ser panierowany z sosem jagodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ser panierowany z sosem jagodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ser panierowany z sosem jagodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ser panierowany z sosem jagodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ser panierowany z sosem jagodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ser panierowany z sosem jagodowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ser w cieście
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej