Ser panierowany z sosem jagodowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ser panierowany z sosem jagodowym

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

10

209 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

62 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

164 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

3 sztuki

1 szklanka

1 łyżka

2 łyżki

100 gramów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Panieruj ser w mące pszennej, rozmieszanych jajkach i bułce tartej z rozkruszoną Przyprawą w mini kostkach Pietruszka Knorr.

Krok 2

Rozgotuj jagody, wino oraz cukier tak, by powstał gęsty sos.

Krok 3

Wylej na talerz sos, ułóż na nim usmażony ser.

Krok 4

Smaż ser w głębokim tłuszczu przez około 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ser panierowany z sosem jagodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ser panierowany z sosem jagodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ser panierowany z sosem jagodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ser panierowany z sosem jagodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ser panierowany z sosem jagodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ser panierowany z sosem jagodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ser panierowany z sosem jagodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ser panierowany z sosem jagodowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Carpaccio z buraków
czas przygotowania
100 min.
stopień trudności

łatwe

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców. Każdy, kto tylko raz spróbuje tej słodyczy, wie, że wobec tego smaku nie można być obojętnym.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej