
Składniki
1 sztuka
200 gramów
1 sztuka
3 sztuki
1 szklanka
1 łyżka
2 łyżki
100 gramów
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Panieruj ser w mące pszennej, rozmieszanych jajkach i bułce tartej z rozkruszoną Przyprawą w mini kostkach Pietruszka Knorr.
Krok 2
Rozgotuj jagody, wino oraz cukier tak, by powstał gęsty sos.
Krok 3
Wylej na talerz sos, ułóż na nim usmażony ser.
Krok 4
Smaż ser w głębokim tłuszczu przez około 5 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej