Ser panierowany z sosem jagodowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ser panierowany z sosem jagodowym

Autor: Szef kuchni Knorr Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

10

210 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

64 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

167 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

3 sztuki

1 szklanka

1 łyżka

2 łyżki

100 gramów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Panieruj ser w mące pszennej, rozmieszanych jajkach i bułce tartej z rozkruszoną Przyprawą w mini kostkach Pietruszka Knorr.

Krok 2

Rozgotuj jagody, wino oraz cukier tak, by powstał gęsty sos.

Krok 3

Wylej na talerz sos, ułóż na nim usmażony ser.

Krok 4

Smaż ser w głębokim tłuszczu przez około 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ser panierowany z sosem jagodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ser panierowany z sosem jagodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ser panierowany z sosem jagodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ser panierowany z sosem jagodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ser panierowany z sosem jagodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ser panierowany z sosem jagodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ser panierowany z sosem jagodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ser panierowany z sosem jagodowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Carpaccio z buraków
czas przygotowania
100 min.
stopień trudności

łatwe

Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.

Czytaj więcej

Soczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.

Czytaj więcej