Tortilla wiejska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla wiejska

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

4 sztuki

0.5 kilograma

1 sztuka

1 łyżeczka

0.25 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w cienkie plastry.

Krok 2

Obierz ziemniaki, pokrój je w bardzo cienkie plastry i smaż partiami na mocno rozgrzanej oliwie, aż lekko zmiękną, podobnie zrób z cebulą. Odstaw do wystudzenia.

Krok 3

Jajka roztrzep z przyprawą Knorr i słodką papryką.

Krok 4

Następnie dodaj jaka i wymieszaj. Odstaw na kilka minut.

Krok 5

Na patelni rozgrzej około 0,25 szklanki oliwy i mieszaninę jajek z warzywami. Smaż około 15 minut.

Krok 6

Przełóż na drugą stronę i smaż jeszcze 10 minut. Uważaj, aby nie uszkodzić placka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla wiejska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla wiejska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla wiejska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla wiejska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla wiejska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla wiejska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla wiejska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla wiejska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Bogracz z pieczarką
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej