
Składniki
8 sztuk
4 sztuki
0.5 kilograma
1 sztuka
1 łyżeczka
0.25 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w cienkie plastry.
Krok 2
Obierz ziemniaki, pokrój je w bardzo cienkie plastry i smaż partiami na mocno rozgrzanej oliwie, aż lekko zmiękną, podobnie zrób z cebulą. Odstaw do wystudzenia.
Krok 3
Jajka roztrzep z przyprawą Knorr i słodką papryką.
Krok 4
Następnie dodaj jaka i wymieszaj. Odstaw na kilka minut.
Krok 5
Na patelni rozgrzej około 0,25 szklanki oliwy i mieszaninę jajek z warzywami. Smaż około 15 minut.
Krok 6
Przełóż na drugą stronę i smaż jeszcze 10 minut. Uważaj, aby nie uszkodzić placka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej