
Składniki
8 sztuk
4 sztuki
0.5 kilograma
1 sztuka
1 łyżeczka
0.25 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w cienkie plastry.
Krok 2
Obierz ziemniaki, pokrój je w bardzo cienkie plastry i smaż partiami na mocno rozgrzanej oliwie, aż lekko zmiękną, podobnie zrób z cebulą. Odstaw do wystudzenia.
Krok 3
Jajka roztrzep z przyprawą Knorr i słodką papryką.
Krok 4
Następnie dodaj jaka i wymieszaj. Odstaw na kilka minut.
Krok 5
Na patelni rozgrzej około 0,25 szklanki oliwy i mieszaninę jajek z warzywami. Smaż około 15 minut.
Krok 6
Przełóż na drugą stronę i smaż jeszcze 10 minut. Uważaj, aby nie uszkodzić placka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej