Tortilla wiejska

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

91

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

4 sztuki

0.5 kilograma

1 sztuka

1 łyżeczka

0.25 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w cienkie plastry.

Krok 3

Obierz ziemniaki, pokrój je w bardzo cienkie plastry i smaż partiami na mocno rozgrzanej oliwie, aż lekko zmiękną, podobnie zrób z cebulą. Odstaw do wystudzenia.

Krok 4

Następnie dodaj jaka i wymieszaj. Odstaw na kilka minut.

Krok 6

Przełóż na drugą stronę i smaż jeszcze 10 minut. Uważaj, aby nie uszkodzić placka.

Krok 2

Jajka roztrzep z przyprawą Knorr i słodką papryką.

Krok 5

Na patelni rozgrzej około 0,25 szklanki oliwy i mieszaninę jajek z warzywami. Smaż około 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla wiejska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla wiejska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla wiejska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla wiejska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla wiejska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla wiejska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla wiejska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
9 osób ogląda przepis:
Ciastka z marmoladą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej