Tortilla wiejska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla wiejska

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

4 sztuki

0.5 kilograma

1 sztuka

1 łyżeczka

0.25 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w cienkie plastry.

Krok 2

Obierz ziemniaki, pokrój je w bardzo cienkie plastry i smaż partiami na mocno rozgrzanej oliwie, aż lekko zmiękną, podobnie zrób z cebulą. Odstaw do wystudzenia.

Krok 3

Jajka roztrzep z przyprawą Knorr i słodką papryką.

Krok 4

Następnie dodaj jaka i wymieszaj. Odstaw na kilka minut.

Krok 5

Na patelni rozgrzej około 0,25 szklanki oliwy i mieszaninę jajek z warzywami. Smaż około 15 minut.

Krok 6

Przełóż na drugą stronę i smaż jeszcze 10 minut. Uważaj, aby nie uszkodzić placka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla wiejska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla wiejska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla wiejska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla wiejska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla wiejska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla wiejska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla wiejska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla wiejska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa zacierkowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej