Zakochane jajo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zakochane jajo

Autor: kamil malenki

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

1 pęczek

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Parówkę musimy przekroić na pół nie przecinając jej do końca. Wywijamy po czym uformuje nam się serduszko. Łączymy końce wykałaczką

Krok 2

Kładziemy na rozgrzaną patelnię po czym wlewamy wymieszane jajka ze szczypiorkiem . Smażymy do ścięcia się jajek. Wykładamy na talerz. Można posypać słodką papryką czerwoną dla lepszego efektu wizualnego.

Krok 3

Tosty: masło mieszamy do nadania kremowej konsystencji dodajemy kostkę czosnku i koperek. Do smaku sól pieprz i szczypta bazylii. Smarujemy tosty i podpiekamy w piekarniku do momentu aż będą chrupiące,

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zakochane jajo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zakochane jajo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zakochane jajo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zakochane jajo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zakochane jajo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zakochane jajo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zakochane jajo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zakochane jajo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Carpaccio z buraków
czas przygotowania
100 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej