Zakochane jajo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zakochane jajo

Autor: kamil malenki

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

1 pęczek

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Parówkę musimy przekroić na pół nie przecinając jej do końca. Wywijamy po czym uformuje nam się serduszko. Łączymy końce wykałaczką

Krok 2

Kładziemy na rozgrzaną patelnię po czym wlewamy wymieszane jajka ze szczypiorkiem . Smażymy do ścięcia się jajek. Wykładamy na talerz. Można posypać słodką papryką czerwoną dla lepszego efektu wizualnego.

Krok 3

Tosty: masło mieszamy do nadania kremowej konsystencji dodajemy kostkę czosnku i koperek. Do smaku sól pieprz i szczypta bazylii. Smarujemy tosty i podpiekamy w piekarniku do momentu aż będą chrupiące,

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zakochane jajo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zakochane jajo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zakochane jajo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zakochane jajo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zakochane jajo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zakochane jajo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zakochane jajo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zakochane jajo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Carpaccio z buraków
czas przygotowania
100 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej