Składniki
4 sztuki
2 sztuki
1 pęczek
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Parówkę musimy przekroić na pół nie przecinając jej do końca. Wywijamy po czym uformuje nam się serduszko. Łączymy końce wykałaczką
Krok 2
Kładziemy na rozgrzaną patelnię po czym wlewamy wymieszane jajka ze szczypiorkiem . Smażymy do ścięcia się jajek. Wykładamy na talerz. Można posypać słodką papryką czerwoną dla lepszego efektu wizualnego.
Krok 3
Tosty: masło mieszamy do nadania kremowej konsystencji dodajemy kostkę czosnku i koperek. Do smaku sól pieprz i szczypta bazylii. Smarujemy tosty i podpiekamy w piekarniku do momentu aż będą chrupiące,
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej