
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
50 gramów
1 sztuka
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj i obierz ogórka, wytnij trochę miąższu i włóż w to miejsce twarożek, doprawiony przyprawami Knorr - wedle upodobania dziecka.
Krok 2
Natnij dwie rzodkiewki, a trzecią pokrój w plastry, które zatykamy w naciętych rzodkiewkach tak, aby wyglądały jak uszy.
Krok 3
Z goździków zrób myszkom oczy i nosek.
Krok 4
Pokrój marchew w grube plastry i układaj je jak kółka po obu stronach ogórka. Na twarożku połóż mysie główki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej



























