
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
50 gramów
1 sztuka
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj i obierz ogórka, wytnij trochę miąższu i włóż w to miejsce twarożek, doprawiony przyprawami Knorr - wedle upodobania dziecka.
Krok 2
Natnij dwie rzodkiewki, a trzecią pokrój w plastry, które zatykamy w naciętych rzodkiewkach tak, aby wyglądały jak uszy.
Krok 3
Z goździków zrób myszkom oczy i nosek.
Krok 4
Pokrój marchew w grube plastry i układaj je jak kółka po obu stronach ogórka. Na twarożku połóż mysie główki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej