
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
50 gramów
1 sztuka
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj i obierz ogórka, wytnij trochę miąższu i włóż w to miejsce twarożek, doprawiony przyprawami Knorr - wedle upodobania dziecka.
Krok 2
Natnij dwie rzodkiewki, a trzecią pokrój w plastry, które zatykamy w naciętych rzodkiewkach tak, aby wyglądały jak uszy.
Krok 3
Z goździków zrób myszkom oczy i nosek.
Krok 4
Pokrój marchew w grube plastry i układaj je jak kółka po obu stronach ogórka. Na twarożku połóż mysie główki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej