Pumpernikiel z truskawkami - przepis na kanapki | Przepisy.pl pixel

Chleb pumpernikiel z truskawkami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chleb kroimy dokładnie w kostkę, a truskawki (mrożone lub świeże) miksujemy. Kilka całych truskawek odkładamy, do ozdobienia naszej potrawy.

Krok 2

Do salaterki nakładamy pumpernikiel, twarożek i zmiksowane truskawki. Niczego nie mieszamy, ani nie wstrząsamy.

Krok 3

Przed podaniem możemy potrawę zmrozić w lodówce. Dla osób lubiących słodkości możliwe jest dodanie bitej śmietany i rodzynków, co wzmocni jedynie efekt.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chleb pumpernikiel z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chleb pumpernikiel z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chleb pumpernikiel z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chleb pumpernikiel z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chleb pumpernikiel z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chleb pumpernikiel z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chleb pumpernikiel z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chleb pumpernikiel z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej