Pumpernikiel z truskawkami - przepis na kanapki | Przepisy.pl pixel

Chleb pumpernikiel z truskawkami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chleb kroimy dokładnie w kostkę, a truskawki (mrożone lub świeże) miksujemy. Kilka całych truskawek odkładamy, do ozdobienia naszej potrawy.

Krok 2

Do salaterki nakładamy pumpernikiel, twarożek i zmiksowane truskawki. Niczego nie mieszamy, ani nie wstrząsamy.

Krok 3

Przed podaniem możemy potrawę zmrozić w lodówce. Dla osób lubiących słodkości możliwe jest dodanie bitej śmietany i rodzynków, co wzmocni jedynie efekt.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chleb pumpernikiel z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chleb pumpernikiel z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chleb pumpernikiel z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chleb pumpernikiel z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chleb pumpernikiel z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chleb pumpernikiel z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chleb pumpernikiel z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chleb pumpernikiel z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Kulki z herbatników
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej