Chleb pumpernikiel z truskawkami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chleb kroimy dokładnie w kostkę, a truskawki (mrożone lub świeże) miksujemy. Kilka całych truskawek odkładamy, do ozdobienia naszej potrawy.

Krok 2

Do salaterki nakładamy pumpernikiel, twarożek i zmiksowane truskawki. Niczego nie mieszamy, ani nie wstrząsamy.

Krok 3

Przed podaniem możemy potrawę zmrozić w lodówce. Dla osób lubiących słodkości możliwe jest dodanie bitej śmietany i rodzynków, co wzmocni jedynie efekt.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chleb pumpernikiel z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chleb pumpernikiel z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chleb pumpernikiel z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chleb pumpernikiel z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chleb pumpernikiel z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chleb pumpernikiel z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chleb pumpernikiel z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej