
Składniki
null
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Chleb kroimy dokładnie w kostkę, a truskawki (mrożone lub świeże) miksujemy. Kilka całych truskawek odkładamy, do ozdobienia naszej potrawy.
Krok 2
Do salaterki nakładamy pumpernikiel, twarożek i zmiksowane truskawki. Niczego nie mieszamy, ani nie wstrząsamy.
Krok 3
Przed podaniem możemy potrawę zmrozić w lodówce. Dla osób lubiących słodkości możliwe jest dodanie bitej śmietany i rodzynków, co wzmocni jedynie efekt.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej