
Składniki
null
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Chleb kroimy dokładnie w kostkę, a truskawki (mrożone lub świeże) miksujemy. Kilka całych truskawek odkładamy, do ozdobienia naszej potrawy.
Krok 2
Do salaterki nakładamy pumpernikiel, twarożek i zmiksowane truskawki. Niczego nie mieszamy, ani nie wstrząsamy.
Krok 3
Przed podaniem możemy potrawę zmrozić w lodówce. Dla osób lubiących słodkości możliwe jest dodanie bitej śmietany i rodzynków, co wzmocni jedynie efekt.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej