Zielony makaron z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zielony makaron z pomidorami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

0.5 opakowania

4 sztuki

30 sztuk

400 gramów

1.5 łyżki

6 sztuk

null

4 łyżki

150 gramów

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dokładnie odciśnięty szpinak wymieszaj z jajkami i oliwą.

Krok 2

Dodaj mąkę i szczyptę soli. Zagnieć ciasto.

Krok 3

Rozwałkuj na cienkie placki i pokrój w paski. Ugotuj w osolonym wrzątku.

Krok 4

Pomidory pokrój w paski.

Krok 5

Na oliwie podsmaż posiekany czosnek , dodaj pomidory i pokrojone oliwki.

Krok 6

Wymieszaj z makaronem i oprósz pieprzem. Przed podaniem posyp parmezanem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielony makaron z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielony makaron z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielony makaron z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielony makaron z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielony makaron z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielony makaron z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielony makaron z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zielony makaron z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej