Zielony makaron z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zielony makaron z pomidorami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

0.5 opakowania

4 sztuki

30 sztuk

400 gramów

1.5 łyżki

6 sztuk

null

4 łyżki

150 gramów

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dokładnie odciśnięty szpinak wymieszaj z jajkami i oliwą.

Krok 2

Dodaj mąkę i szczyptę soli. Zagnieć ciasto.

Krok 3

Rozwałkuj na cienkie placki i pokrój w paski. Ugotuj w osolonym wrzątku.

Krok 4

Pomidory pokrój w paski.

Krok 5

Na oliwie podsmaż posiekany czosnek , dodaj pomidory i pokrojone oliwki.

Krok 6

Wymieszaj z makaronem i oprósz pieprzem. Przed podaniem posyp parmezanem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielony makaron z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielony makaron z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielony makaron z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielony makaron z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielony makaron z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielony makaron z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielony makaron z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zielony makaron z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej