Zielony makaron z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zielony makaron z pomidorami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

0.5 opakowania

4 sztuki

30 sztuk

400 gramów

1.5 łyżki

6 sztuk

null

4 łyżki

150 gramów

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dokładnie odciśnięty szpinak wymieszaj z jajkami i oliwą.

Krok 2

Dodaj mąkę i szczyptę soli. Zagnieć ciasto.

Krok 3

Rozwałkuj na cienkie placki i pokrój w paski. Ugotuj w osolonym wrzątku.

Krok 4

Pomidory pokrój w paski.

Krok 5

Na oliwie podsmaż posiekany czosnek , dodaj pomidory i pokrojone oliwki.

Krok 6

Wymieszaj z makaronem i oprósz pieprzem. Przed podaniem posyp parmezanem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielony makaron z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielony makaron z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielony makaron z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielony makaron z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielony makaron z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielony makaron z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielony makaron z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zielony makaron z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pieczony pstrąg w cieście
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej