
Składniki
null
null
0.5 opakowania
4 sztuki
30 sztuk
400 gramów
1.5 łyżki
6 sztuk
null
4 łyżki
150 gramów
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dokładnie odciśnięty szpinak wymieszaj z jajkami i oliwą.
Krok 2
Dodaj mąkę i szczyptę soli. Zagnieć ciasto.
Krok 3
Rozwałkuj na cienkie placki i pokrój w paski. Ugotuj w osolonym wrzątku.
Krok 4
Pomidory pokrój w paski.
Krok 5
Na oliwie podsmaż posiekany czosnek , dodaj pomidory i pokrojone oliwki.
Krok 6
Wymieszaj z makaronem i oprósz pieprzem. Przed podaniem posyp parmezanem.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej