Grzanki z tofu i bazylią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzanki z tofu i bazylią

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

2 sztuki

null

1 łyżeczka

4 sztuki

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser tofu wyjmij z zalewy, pokrój na 4 równe plastry, a następnie nakrop go sosem sojowym z obu stron.

Krok 2

Z chleba odetnij skórki i opiecz w tosterze.

Krok 3

Tak przygotowane kromki chleba natrzyj starannie czosnkiem, a następnie oprósz bazylią i ułóż na prostokątnej blasze.

Krok 4

Na chleb połóż pokrojony serek tofu, a następnie polej keczupem i oprósz wiórkami masła. Takie grzanki zapiekaj w piekarniku przez 10 min w temp. 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanki z tofu i bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanki z tofu i bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanki z tofu i bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanki z tofu i bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanki z tofu i bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanki z tofu i bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanki z tofu i bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzanki z tofu i bazylią  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej