Grzanki z tofu i bazylią przepis – Zobacz na przepisy.pl

Grzanki z tofu i bazylią

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

2 sztuki

null

1 łyżeczka

4 sztuki

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser tofu wyjmij z zalewy, pokrój na 4 równe plastry, a następnie nakrop go sosem sojowym z obu stron.

Krok 2

Z chleba odetnij skórki i opiecz w tosterze.

Krok 3

Tak przygotowane kromki chleba natrzyj starannie czosnkiem, a następnie oprósz bazylią i ułóż na prostokątnej blasze.

Krok 4

Na chleb połóż pokrojony serek tofu, a następnie polej keczupem i oprósz wiórkami masła. Takie grzanki zapiekaj w piekarniku przez 10 min w temp. 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanki z tofu i bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanki z tofu i bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanki z tofu i bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanki z tofu i bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanki z tofu i bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanki z tofu i bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanki z tofu i bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Duszony kurczak z warzywami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej