
Składniki
4 łyżki
2 sztuki
null
1 łyżeczka
4 sztuki
3 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser tofu wyjmij z zalewy, pokrój na 4 równe plastry, a następnie nakrop go sosem sojowym z obu stron.
Krok 2
Z chleba odetnij skórki i opiecz w tosterze.
Krok 3
Tak przygotowane kromki chleba natrzyj starannie czosnkiem, a następnie oprósz bazylią i ułóż na prostokątnej blasze.
Krok 4
Na chleb połóż pokrojony serek tofu, a następnie polej keczupem i oprósz wiórkami masła. Takie grzanki zapiekaj w piekarniku przez 10 min w temp. 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej