Grzanki z tofu i bazylią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzanki z tofu i bazylią

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

2 sztuki

null

1 łyżeczka

4 sztuki

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser tofu wyjmij z zalewy, pokrój na 4 równe plastry, a następnie nakrop go sosem sojowym z obu stron.

Krok 2

Z chleba odetnij skórki i opiecz w tosterze.

Krok 3

Tak przygotowane kromki chleba natrzyj starannie czosnkiem, a następnie oprósz bazylią i ułóż na prostokątnej blasze.

Krok 4

Na chleb połóż pokrojony serek tofu, a następnie polej keczupem i oprósz wiórkami masła. Takie grzanki zapiekaj w piekarniku przez 10 min w temp. 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanki z tofu i bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanki z tofu i bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanki z tofu i bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanki z tofu i bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanki z tofu i bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanki z tofu i bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanki z tofu i bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzanki z tofu i bazylią  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Karkówka z fasolką
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej