
Składniki
4 łyżki
2 sztuki
null
1 łyżeczka
4 sztuki
3 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser tofu wyjmij z zalewy, pokrój na 4 równe plastry, a następnie nakrop go sosem sojowym z obu stron.
Krok 2
Z chleba odetnij skórki i opiecz w tosterze.
Krok 3
Tak przygotowane kromki chleba natrzyj starannie czosnkiem, a następnie oprósz bazylią i ułóż na prostokątnej blasze.
Krok 4
Na chleb połóż pokrojony serek tofu, a następnie polej keczupem i oprósz wiórkami masła. Takie grzanki zapiekaj w piekarniku przez 10 min w temp. 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej