Mini tartinki z ciasta francuskiego ze szpinakiem, bryndzą i pomidorem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mini tartinki z ciasta francuskiego ze szpinakiem, bryndzą i pomidorem

Autor: Edyta Chojnowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

200 gramów

2 sztuki

150 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak dokładnie myjemy, osuszamy, rwiemy na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy wyciśnięty czosnek, szpinak, smażymy ok 4-5 minut, na sam koniec dodajemy mini kosteczkę mieszamy, odstawiamy z ognia.

Krok 2

Pomidor obieramy, wydrążamy miąższ, kroimy na paseczki (30 kawałków). Bryndzę dzielimy na 30 kawałków.

Krok 3

Ciasto francuskie posypujemy mąką, kroimy na 30 kwadratów. Foremki na mini babeczki wylepiamy kwadratami z ciasta francuskiego tak aby rogi wystawały do góry, na ciasto nakładamy kawałek bryndzy, szpinak, pomidor, pieczemy w temp 180 stopni ok 15-20 minut. Dekorujemy listkami bazylii.

Edyta Chojnowska

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mini tartinki z ciasta francuskiego ze szpinakiem, bryndzą i pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mini tartinki z ciasta francuskiego ze szpinakiem, bryndzą i pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mini tartinki z ciasta francuskiego ze szpinakiem, bryndzą i pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mini tartinki z ciasta francuskiego ze szpinakiem, bryndzą i pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mini tartinki z ciasta francuskiego ze szpinakiem, bryndzą i pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mini tartinki z ciasta francuskiego ze szpinakiem, bryndzą i pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mini tartinki z ciasta francuskiego ze szpinakiem, bryndzą i pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mini tartinki z ciasta francuskiego ze szpinakiem, bryndzą i pomidorem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kalafior w cieście
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej