Mini tartinki z ciasta francuskiego ze szpinakiem, bryndzą i pomidorem
łatwe
14 osób zapisało

Składniki
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
150 gramów
200 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szpinak dokładnie myjemy, osuszamy, rwiemy na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy wyciśnięty czosnek, szpinak, smażymy ok 4-5 minut, na sam koniec dodajemy mini kosteczkę mieszamy, odstawiamy z ognia.
Krok 2
Pomidor obieramy, wydrążamy miąższ, kroimy na paseczki (30 kawałków). Bryndzę dzielimy na 30 kawałków.
Krok 3
Ciasto francuskie posypujemy mąką, kroimy na 30 kwadratów. Foremki na mini babeczki wylepiamy kwadratami z ciasta francuskiego tak aby rogi wystawały do góry, na ciasto nakładamy kawałek bryndzy, szpinak, pomidor, pieczemy w temp 180 stopni ok 15-20 minut. Dekorujemy listkami bazylii.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej