Mini tartinki z ciasta francuskiego ze szpinakiem, bryndzą i pomidorem
łatwe
15 osób zapisało

Składniki
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
150 gramów
200 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szpinak dokładnie myjemy, osuszamy, rwiemy na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy wyciśnięty czosnek, szpinak, smażymy ok 4-5 minut, na sam koniec dodajemy mini kosteczkę mieszamy, odstawiamy z ognia.
Krok 2
Pomidor obieramy, wydrążamy miąższ, kroimy na paseczki (30 kawałków). Bryndzę dzielimy na 30 kawałków.
Krok 3
Ciasto francuskie posypujemy mąką, kroimy na 30 kwadratów. Foremki na mini babeczki wylepiamy kwadratami z ciasta francuskiego tak aby rogi wystawały do góry, na ciasto nakładamy kawałek bryndzy, szpinak, pomidor, pieczemy w temp 180 stopni ok 15-20 minut. Dekorujemy listkami bazylii.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































