Papryka faszerowana rybą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Papryka faszerowana rybą

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

100 gramów

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z papryk odcinamy górną część z ogonkiem. Oczyszczamy z gniazd nasiennych. Dorsza oczyszczamy, kroimy w kostkę, dodajemy do niego posiekaną pietruszkę, pokrojoną cebulę, sok z cytryny, ugotowany ryż, oliwę, jajo oraz łyżkę jogurtu. Wszystkie składniki mieszamy i powstałą masą nadziewamy papryki. Papryki wkładamy do formy, przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez ok. godzinę. Podajemy z sosem przygotowanym z sosu czosnkowo - ziołowego Knorr i jogurtu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Papryka faszerowana rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Papryka faszerowana rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Papryka faszerowana rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Papryka faszerowana rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Papryka faszerowana rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Papryka faszerowana rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Papryka faszerowana rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Papryka faszerowana rybą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej