Papryka faszerowana rybą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Papryka faszerowana rybą

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

2

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

100 gramów

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z papryk odcinamy górną część z ogonkiem. Oczyszczamy z gniazd nasiennych. Dorsza oczyszczamy, kroimy w kostkę, dodajemy do niego posiekaną pietruszkę, pokrojoną cebulę, sok z cytryny, ugotowany ryż, oliwę, jajo oraz łyżkę jogurtu. Wszystkie składniki mieszamy i powstałą masą nadziewamy papryki. Papryki wkładamy do formy, przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez ok. godzinę. Podajemy z sosem przygotowanym z sosu czosnkowo - ziołowego Knorr i jogurtu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Papryka faszerowana rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Papryka faszerowana rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Papryka faszerowana rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Papryka faszerowana rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Papryka faszerowana rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Papryka faszerowana rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Papryka faszerowana rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Papryka faszerowana rybą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej