Papryka faszerowana rybą przepis – Zobacz na przepisy.pl

Papryka faszerowana rybą

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

100 gramów

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z papryk odcinamy górną część z ogonkiem. Oczyszczamy z gniazd nasiennych. Dorsza oczyszczamy, kroimy w kostkę, dodajemy do niego posiekaną pietruszkę, pokrojoną cebulę, sok z cytryny, ugotowany ryż, oliwę, jajo oraz łyżkę jogurtu. Wszystkie składniki mieszamy i powstałą masą nadziewamy papryki. Papryki wkładamy do formy, przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez ok. godzinę. Podajemy z sosem przygotowanym z sosu czosnkowo - ziołowego Knorr i jogurtu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Papryka faszerowana rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Papryka faszerowana rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Papryka faszerowana rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Papryka faszerowana rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Papryka faszerowana rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Papryka faszerowana rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Papryka faszerowana rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Francuska sałatka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej