Smażony kalafior przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażony kalafior

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

null

1 sztuka

1 sztuka

0.5 łyżki

0.5 łyżki

0.5 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W rondlu o grubym dnie rozgrzej olej.

Krok 2

Wsyp nasiona gorczyce, kozieradki oraz cebuli oraz dodaj suszoną chilli, wymieszaj.

Krok 3

Smażąc na wolnym ogniu stopniowo dodawaj kalafior oraz sól.

Krok 4

Smaż 10 minut ciągle mieszając, aby różyczki kalafiora dokładnie otoczyły się w przyprawach.

Krok 5

Dodaj zielona paprykę i smaż jeszcze przez 5 minut, ciągle mieszając. Podawaj na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażony kalafior - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażony kalafior - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażony kalafior - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażony kalafior - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażony kalafior - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażony kalafior - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażony kalafior - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażony kalafior - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej