
Składniki
4 łyżki
null
1 sztuka
1 sztuka
0.5 łyżki
0.5 łyżki
0.5 łyżki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W rondlu o grubym dnie rozgrzej olej.
Krok 2
Wsyp nasiona gorczyce, kozieradki oraz cebuli oraz dodaj suszoną chilli, wymieszaj.
Krok 3
Smażąc na wolnym ogniu stopniowo dodawaj kalafior oraz sól.
Krok 4
Smaż 10 minut ciągle mieszając, aby różyczki kalafiora dokładnie otoczyły się w przyprawach.
Krok 5
Dodaj zielona paprykę i smaż jeszcze przez 5 minut, ciągle mieszając. Podawaj na gorąco.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej