Łosoś na liściach rukoli ze świezym tymiankiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś na liściach rukoli ze świezym tymiankiem

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

2 szczypty

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 łyżka

2 łyżki

3 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia czyścimy, myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym.

Krok 2

Dwie łyżki oleju z oliwek wlewany do miseczki, wkładamy ząbek czosnku, pół łyżeczki pieprzu, papryki tymianek i kostkę rosołową drobiową Knorra. mieszamy.

Krok 3

Łososia nacieramy marantą odstawiamy na całą noc do lodówki.

Krok 4

Łososia pieczemy w kombiwarze w 150 stopniach po 12 minut z każdej strony.

Krok 5

Robimy dekoracje z warzyw. Układamy łososia na liściach rukoli posypujemy startą skórką z cytryny , świeżym tymiankiem robimy różyczki z marchewki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś na liściach rukoli ze świezym tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś na liściach rukoli ze świezym tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś na liściach rukoli ze świezym tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś na liściach rukoli ze świezym tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś na liściach rukoli ze świezym tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś na liściach rukoli ze świezym tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś na liściach rukoli ze świezym tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś na liściach rukoli ze świezym tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej