Łosoś na liściach rukoli ze świezym tymiankiem
średnie
8 osób zapisało

Składniki
2 łyżki
1 sztuka
2 szczypty
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
1 łyżka
2 łyżki
3 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Łososia czyścimy, myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym.
Krok 2
Dwie łyżki oleju z oliwek wlewany do miseczki, wkładamy ząbek czosnku, pół łyżeczki pieprzu, papryki tymianek i kostkę rosołową drobiową Knorra. mieszamy.
Krok 3
Łososia nacieramy marantą odstawiamy na całą noc do lodówki.
Krok 4
Łososia pieczemy w kombiwarze w 150 stopniach po 12 minut z każdej strony.
Krok 5
Robimy dekoracje z warzyw. Układamy łososia na liściach rukoli posypujemy startą skórką z cytryny , świeżym tymiankiem robimy różyczki z marchewki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej