Łosoś na liściach rukoli ze świezym tymiankiem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Łosoś na liściach rukoli ze świezym tymiankiem

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

2 szczypty

1 łyżka

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia czyścimy, myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym.

Krok 2

Dwie łyżki oleju z oliwek wlewany do miseczki, wkładamy ząbek czosnku, pół łyżeczki pieprzu, papryki tymianek i kostkę rosołową drobiową Knorra. mieszamy.

Krok 3

Łososia nacieramy marantą odstawiamy na całą noc do lodówki.

Krok 4

Łososia pieczemy w kombiwarze w 150 stopniach po 12 minut z każdej strony.

Krok 5

Robimy dekoracje z warzyw. Układamy łososia na liściach rukoli posypujemy startą skórką z cytryny , świeżym tymiankiem robimy różyczki z marchewki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś na liściach rukoli ze świezym tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś na liściach rukoli ze świezym tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś na liściach rukoli ze świezym tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś na liściach rukoli ze świezym tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś na liściach rukoli ze świezym tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś na liściach rukoli ze świezym tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś na liściach rukoli ze świezym tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej