Łosoś na liściach rukoli ze świezym tymiankiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś na liściach rukoli ze świezym tymiankiem

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

2 szczypty

1 łyżka

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia czyścimy, myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym.

Krok 2

Dwie łyżki oleju z oliwek wlewany do miseczki, wkładamy ząbek czosnku, pół łyżeczki pieprzu, papryki tymianek i kostkę rosołową drobiową Knorra. mieszamy.

Krok 3

Łososia nacieramy marantą odstawiamy na całą noc do lodówki.

Krok 4

Łososia pieczemy w kombiwarze w 150 stopniach po 12 minut z każdej strony.

Krok 5

Robimy dekoracje z warzyw. Układamy łososia na liściach rukoli posypujemy startą skórką z cytryny , świeżym tymiankiem robimy różyczki z marchewki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś na liściach rukoli ze świezym tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś na liściach rukoli ze świezym tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś na liściach rukoli ze świezym tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś na liściach rukoli ze świezym tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś na liściach rukoli ze świezym tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś na liściach rukoli ze świezym tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś na liściach rukoli ze świezym tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś na liściach rukoli ze świezym tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej