Łosoś na liściach rukoli ze świezym tymiankiem
średnie
8 osób zapisało

Składniki
2 łyżki
1 sztuka
2 szczypty
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
1 łyżka
2 łyżki
3 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Łososia czyścimy, myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym.
Krok 2
Dwie łyżki oleju z oliwek wlewany do miseczki, wkładamy ząbek czosnku, pół łyżeczki pieprzu, papryki tymianek i kostkę rosołową drobiową Knorra. mieszamy.
Krok 3
Łososia nacieramy marantą odstawiamy na całą noc do lodówki.
Krok 4
Łososia pieczemy w kombiwarze w 150 stopniach po 12 minut z każdej strony.
Krok 5
Robimy dekoracje z warzyw. Układamy łososia na liściach rukoli posypujemy startą skórką z cytryny , świeżym tymiankiem robimy różyczki z marchewki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej