Łosoś na liściach rukoli ze świezym tymiankiem
średnie
8 osób zapisało

Składniki
2 łyżki
1 sztuka
2 szczypty
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
1 łyżka
2 łyżki
3 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Łososia czyścimy, myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym.
Krok 2
Dwie łyżki oleju z oliwek wlewany do miseczki, wkładamy ząbek czosnku, pół łyżeczki pieprzu, papryki tymianek i kostkę rosołową drobiową Knorra. mieszamy.
Krok 3
Łososia nacieramy marantą odstawiamy na całą noc do lodówki.
Krok 4
Łososia pieczemy w kombiwarze w 150 stopniach po 12 minut z każdej strony.
Krok 5
Robimy dekoracje z warzyw. Układamy łososia na liściach rukoli posypujemy startą skórką z cytryny , świeżym tymiankiem robimy różyczki z marchewki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej