Składniki
null
2 sztuki
1 sztuka
200 gramów
1 sztuka
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój kalarepę w prostokąty lub kwadraty.
Krok 2
Szynkę pokrój dowolnie. Cebule drobno posiekaj.
Krok 3
Zagotuj szklankę wody i rozpuść w niej Bulinetkę drobiową Knorr.
Krok 4
Kalarepę i szynkę stopniowo dodawaj do bulionu.
Krok 5
Po chwili gotowania dodaj Zasmażkę błyskawiczną jasna Knorr cały czas mieszając. Gotuj do zgęstnienia.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej