
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
null
100 mililitrów
2 sztuki
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój kalarepę w prostokąty lub kwadraty.
Krok 2
Szynkę pokrój dowolnie. Cebule drobno posiekaj.
Krok 3
Zagotuj szklankę wody i rozpuść w niej Bulinetkę drobiową Knorr.
Krok 4
Kalarepę i szynkę stopniowo dodawaj do bulionu.
Krok 5
Po chwili gotowania dodaj Zasmażkę błyskawiczną jasna Knorr cały czas mieszając. Gotuj do zgęstnienia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej