
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
null
100 mililitrów
2 sztuki
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój kalarepę w prostokąty lub kwadraty.
Krok 2
Szynkę pokrój dowolnie. Cebule drobno posiekaj.
Krok 3
Zagotuj szklankę wody i rozpuść w niej Bulinetkę drobiową Knorr.
Krok 4
Kalarepę i szynkę stopniowo dodawaj do bulionu.
Krok 5
Po chwili gotowania dodaj Zasmażkę błyskawiczną jasna Knorr cały czas mieszając. Gotuj do zgęstnienia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej