
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
null
100 mililitrów
2 sztuki
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój kalarepę w prostokąty lub kwadraty.
Krok 2
Szynkę pokrój dowolnie. Cebule drobno posiekaj.
Krok 3
Zagotuj szklankę wody i rozpuść w niej Bulinetkę drobiową Knorr.
Krok 4
Kalarepę i szynkę stopniowo dodawaj do bulionu.
Krok 5
Po chwili gotowania dodaj Zasmażkę błyskawiczną jasna Knorr cały czas mieszając. Gotuj do zgęstnienia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej