Kalarepa z szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalarepa z szynką

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

null

100 mililitrów

2 sztuki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój kalarepę w prostokąty lub kwadraty.

Krok 2

Szynkę pokrój dowolnie. Cebule drobno posiekaj.

Krok 3

Zagotuj szklankę wody i rozpuść w niej Bulinetkę drobiową Knorr.

Krok 4

Kalarepę i szynkę stopniowo dodawaj do bulionu.

Krok 5

Po chwili gotowania dodaj Zasmażkę błyskawiczną jasna Knorr cały czas mieszając. Gotuj do zgęstnienia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalarepa z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalarepa z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalarepa z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalarepa z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalarepa z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalarepa z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalarepa z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalarepa z szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej