Chłodnik pomidorowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik pomidorowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
362 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

76 osób wydrukowało

Pobierz pdf

166 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

50 dekagramów

4 łyżki

4 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sparz pomidory i pozbaw skórki.

Chłodnik pomidorowy - Krok 1

Krok 2

Pokrój w cząstki.

Chłodnik pomidorowy - Krok 2

Krok 3

Zalej kefirem. Rozmieszaj. Posiekaj szczypiorek.

Chłodnik pomidorowy - Krok 3

Krok 4

Dodaj pokrojony szczypiorek i ketchup oraz jaja ugotowane na twardo pokrojone w ćwiartki.

Chłodnik pomidorowy - Krok 4

Krok 5

Dopraw do smaku pokruszoną Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr, pieprzem i cukrem.

Chłodnik pomidorowy - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Chłodnik pomidorowy podawaj z ziemniakami z wody.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chłodnik pomidorowyChłodnik pomidorowy

Sparz pomidory i pozbaw skórki.