Składniki
1.5 litra
50 dekagramów
4 łyżki
4 sztuki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sparz pomidory i pozbaw skórki.
Krok 2
Pokrój w cząstki.
Krok 3
Zalej kefirem. Rozmieszaj. Posiekaj szczypiorek.
Krok 4
Dodaj pokrojony szczypiorek i ketchup oraz jaja ugotowane na twardo pokrojone w ćwiartki.
Krok 5
Dopraw do smaku pokruszoną Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr, pieprzem i cukrem.
Dobra rada:
Chłodnik pomidorowy podawaj z ziemniakami z wody.
Przepisy w Waszym wykonaniu
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej