Chłodnik pomidorowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik pomidorowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
362 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

76 osób wydrukowało

Pobierz pdf

166 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

50 dekagramów

4 łyżki

4 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sparz pomidory i pozbaw skórki.

Chłodnik pomidorowy - Krok 1

Krok 2

Pokrój w cząstki.

Chłodnik pomidorowy - Krok 2

Krok 3

Zalej kefirem. Rozmieszaj. Posiekaj szczypiorek.

Chłodnik pomidorowy - Krok 3

Krok 4

Dodaj pokrojony szczypiorek i ketchup oraz jaja ugotowane na twardo pokrojone w ćwiartki.

Chłodnik pomidorowy - Krok 4

Krok 5

Dopraw do smaku pokruszoną Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr, pieprzem i cukrem.

Chłodnik pomidorowy - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Chłodnik pomidorowy podawaj z ziemniakami z wody.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chłodnik pomidorowyChłodnik pomidorowy

Sparz pomidory i pozbaw skórki.