Chłodnik pomidorowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik pomidorowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
355 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

73 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

159 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

50 dekagramów

4 łyżki

4 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sparz pomidory i pozbaw skórki.

Chłodnik pomidorowy - Krok 1

Krok 2

Pokrój w cząstki.

Chłodnik pomidorowy - Krok 2

Krok 3

Zalej kefirem. Rozmieszaj. Posiekaj szczypiorek.

Chłodnik pomidorowy - Krok 3

Krok 4

Dodaj pokrojony szczypiorek i ketchup oraz jaja ugotowane na twardo pokrojone w ćwiartki.

Chłodnik pomidorowy - Krok 4

Krok 5

Dopraw do smaku pokruszoną Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr, pieprzem i cukrem.

Chłodnik pomidorowy - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Chłodnik pomidorowy podawaj z ziemniakami z wody.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chłodnik pomidorowyChłodnik pomidorowy

Sparz pomidory i pozbaw skórki.