Składniki
1.5 litra
50 dekagramów
4 łyżki
4 sztuki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sparz pomidory i pozbaw skórki.
Krok 2
Pokrój w cząstki.
Krok 3
Zalej kefirem. Rozmieszaj. Posiekaj szczypiorek.
Krok 4
Dodaj pokrojony szczypiorek i ketchup oraz jaja ugotowane na twardo pokrojone w ćwiartki.
Krok 5
Dopraw do smaku pokruszoną Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr, pieprzem i cukrem.
Dobra rada:
Chłodnik pomidorowy podawaj z ziemniakami z wody.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej