Chłodnik pomidorowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik pomidorowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
362 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

76 osób wydrukowało

Pobierz pdf

166 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

50 dekagramów

4 łyżki

4 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sparz pomidory i pozbaw skórki.

Chłodnik pomidorowy - Krok 1

Krok 2

Pokrój w cząstki.

Chłodnik pomidorowy - Krok 2

Krok 3

Zalej kefirem. Rozmieszaj. Posiekaj szczypiorek.

Chłodnik pomidorowy - Krok 3

Krok 4

Dodaj pokrojony szczypiorek i ketchup oraz jaja ugotowane na twardo pokrojone w ćwiartki.

Chłodnik pomidorowy - Krok 4

Krok 5

Dopraw do smaku pokruszoną Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr, pieprzem i cukrem.

Chłodnik pomidorowy - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Chłodnik pomidorowy podawaj z ziemniakami z wody.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Chłodnik ogórkowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chłodnik pomidorowyChłodnik pomidorowy

Sparz pomidory i pozbaw skórki.