Gęsia wątróbka duszona przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gęsia wątróbka duszona

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 gramów

30 gramów

20 gramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wątróbki pokrój w kawałki, posyp mąką.

Krok 2

Cebulę posiekaj. Dodaj to wątróbek.

Krok 3

Następnie podsmaż na rozgrzanym maśle i podlej wrzącą wodą.

Krok 4

Duś pod przykryciem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gęsia wątróbka duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gęsia wątróbka duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gęsia wątróbka duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gęsia wątróbka duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gęsia wątróbka duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gęsia wątróbka duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gęsia wątróbka duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gęsia wątróbka duszona - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej