Gęsia wątróbka duszona przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gęsia wątróbka duszona

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 gramów

30 gramów

20 gramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wątróbki pokrój w kawałki, posyp mąką.

Krok 2

Cebulę posiekaj. Dodaj to wątróbek.

Krok 3

Następnie podsmaż na rozgrzanym maśle i podlej wrzącą wodą.

Krok 4

Duś pod przykryciem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gęsia wątróbka duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gęsia wątróbka duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gęsia wątróbka duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gęsia wątróbka duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gęsia wątróbka duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gęsia wątróbka duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gęsia wątróbka duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gęsia wątróbka duszona - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Frytki czosnkowe
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej