Składniki
25 gramów
30 gramów
20 gramów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wątróbki pokrój w kawałki, posyp mąką.
Krok 2
Cebulę posiekaj. Dodaj to wątróbek.
Krok 3
Następnie podsmaż na rozgrzanym maśle i podlej wrzącą wodą.
Krok 4
Duś pod przykryciem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
37 osób ogląda przepis: 
Pulpety z indyka w sosie pomidorowym
45 min.
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej