Wege spaghetti przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wege spaghetti

Autor: eriksen

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.4 kilograma

1 opakowanie

1 opakowanie

0.5 litra

2 sztuki

4 plastry

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokroić i usmażyć cebulę w między czasie można przygotowywać makaron

Krok 2

Dodać pomidory i przecier, zagotować

Krok 3

Rozpuścić dwie kostki warzywne, dodać soczewicę

Krok 4

Przyprawić odrobiną pieprzu, pieprzu cayenne, oregano oraz maggi, większą ilością bazylii

Krok 5

Wedle uznania zagęścić odrobinę bułką tartą

Krok 6

Podawać z makaronem i startym (lub pokrojonym w kostkę) serem Zalecana porcja: 100 g makaronu, sos, 1 plaster sera / osobę

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wege spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wege spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wege spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wege spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wege spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wege spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wege spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wege spaghetti - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szybkie skrzydełka w coli
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej