
Składniki
1 sztuka
0.4 kilograma
1 opakowanie
1 opakowanie
0.5 litra
2 sztuki
4 plastry
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokroić i usmażyć cebulę w między czasie można przygotowywać makaron
Krok 2
Dodać pomidory i przecier, zagotować
Krok 3
Rozpuścić dwie kostki warzywne, dodać soczewicę
Krok 4
Przyprawić odrobiną pieprzu, pieprzu cayenne, oregano oraz maggi, większą ilością bazylii
Krok 5
Wedle uznania zagęścić odrobinę bułką tartą
Krok 6
Podawać z makaronem i startym (lub pokrojonym w kostkę) serem Zalecana porcja: 100 g makaronu, sos, 1 plaster sera / osobę
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej