
Składniki
1 sztuka
0.4 kilograma
1 opakowanie
1 opakowanie
0.5 litra
2 sztuki
4 plastry
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokroić i usmażyć cebulę w między czasie można przygotowywać makaron
Krok 2
Dodać pomidory i przecier, zagotować
Krok 3
Rozpuścić dwie kostki warzywne, dodać soczewicę
Krok 4
Przyprawić odrobiną pieprzu, pieprzu cayenne, oregano oraz maggi, większą ilością bazylii
Krok 5
Wedle uznania zagęścić odrobinę bułką tartą
Krok 6
Podawać z makaronem i startym (lub pokrojonym w kostkę) serem Zalecana porcja: 100 g makaronu, sos, 1 plaster sera / osobę
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej