Wege spaghetti

Autor: eriksen eriksen

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.4 kilograma

1 opakowanie

1 opakowanie

0.5 litra

2 sztuki

4 plastry

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokroić i usmażyć cebulę w między czasie można przygotowywać makaron

Krok 2

Dodać pomidory i przecier, zagotować

Krok 3

Rozpuścić dwie kostki warzywne, dodać soczewicę

Krok 4

Przyprawić odrobiną pieprzu, pieprzu cayenne, oregano oraz maggi, większą ilością bazylii

Krok 5

Wedle uznania zagęścić odrobinę bułką tartą

Krok 6

Podawać z makaronem i startym (lub pokrojonym w kostkę) serem Zalecana porcja: 100 g makaronu, sos, 1 plaster sera / osobę

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej