Wege spaghetti przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wege spaghetti

Autor: eriksen

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.4 kilograma

1 opakowanie

1 opakowanie

0.5 litra

2 sztuki

4 plastry

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokroić i usmażyć cebulę w między czasie można przygotowywać makaron

Krok 2

Dodać pomidory i przecier, zagotować

Krok 3

Rozpuścić dwie kostki warzywne, dodać soczewicę

Krok 4

Przyprawić odrobiną pieprzu, pieprzu cayenne, oregano oraz maggi, większą ilością bazylii

Krok 5

Wedle uznania zagęścić odrobinę bułką tartą

Krok 6

Podawać z makaronem i startym (lub pokrojonym w kostkę) serem Zalecana porcja: 100 g makaronu, sos, 1 plaster sera / osobę

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wege spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wege spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wege spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wege spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wege spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wege spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wege spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wege spaghetti - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Botwinka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej