Drobiowe kotlety mielone z soczewicą przepis – Zobacz na przepisy.pl

Drobiowe kotlety mielone z soczewicą

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

4

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 szklanka

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 szklanka

3 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Soczewicę ugotować. Przestudzić.

Krok 2

W misce wymieszać mięso mielone, cebulę, zmiażdżony czosnek, jajko i ugotowaną soczewicę. Jeśli masa jest za rzadka dodać bułkę tartą. Doprawić pietruszką w mini kostkach Knorr i przyprawą do mięs Knorr oraz pieprzem. Odstawić do przegryzienia smaków na ok. 15 minut.

Krok 3

Z masy mięsnej formować małe kotleciki, obtaczać w tartej bułce i smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać z ryżem lub ziemniakami.

Agata Chmielewska

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drobiowe kotlety mielone z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drobiowe kotlety mielone z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drobiowe kotlety mielone z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drobiowe kotlety mielone z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drobiowe kotlety mielone z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drobiowe kotlety mielone z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drobiowe kotlety mielone z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Wyśmienity pilaw
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej