Drobiowe kotlety mielone z soczewicą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Drobiowe kotlety mielone z soczewicą

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

4

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

49 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 szklanka

1 sztuka

1 łyżka

250 gramów

1 sztuka

3 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Soczewicę ugotować. Przestudzić.

Krok 2

W misce wymieszać mięso mielone, cebulę, zmiażdżony czosnek, jajko i ugotowaną soczewicę. Jeśli masa jest za rzadka dodać bułkę tartą. Doprawić pietruszką w mini kostkach Knorr i przyprawą do mięs Knorr oraz pieprzem. Odstawić do przegryzienia smaków na ok. 15 minut.

Krok 3

Z masy mięsnej formować małe kotleciki, obtaczać w tartej bułce i smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać z ryżem lub ziemniakami.

Agata Chmielewska

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drobiowe kotlety mielone z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drobiowe kotlety mielone z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drobiowe kotlety mielone z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drobiowe kotlety mielone z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drobiowe kotlety mielone z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drobiowe kotlety mielone z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drobiowe kotlety mielone z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Drobiowe kotlety mielone z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Placki z kalarepy
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej