Rolada drobiowa z pistacjami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolada drobiowa z pistacjami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżka

1 szczypta

2 sztuki

1.5 kilograma

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka umyj, zdejmij z niego delikatnie skórę tak, aby jej nie rozerwać. Mięso oddziel od kości.

Krok 2

Jeden filet odłóż a pozostałe mięso zmiel.

Krok 3

Pistacje i koperek posiekaj. Do mięsa dodaj jajka, śmietanę, pistacje, koperek, przypraw pieprzem i solą i wymieszaj.

Krok 4

Masę rozsmaruj na rozłożonej skórze, na środku ułóż filet, całość zwiń i owiń folią aluminiową.

Krok 5

Roladę włóż do rondla, zalej wodą, dodaj kostkę Rosół z kury Knorr i gotuj przez 40 minut na małym ogniu.

Krok 6

Po wyjęciu ostudź, pokrój na plastry i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada drobiowa z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada drobiowa z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada drobiowa z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada drobiowa z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada drobiowa z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada drobiowa z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada drobiowa z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolada drobiowa z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej