
Składniki
1 szczypta
1 łyżka
1 szczypta
2 sztuki
1.5 kilograma
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka umyj, zdejmij z niego delikatnie skórę tak, aby jej nie rozerwać. Mięso oddziel od kości.
Krok 2
Jeden filet odłóż a pozostałe mięso zmiel.
Krok 3
Pistacje i koperek posiekaj. Do mięsa dodaj jajka, śmietanę, pistacje, koperek, przypraw pieprzem i solą i wymieszaj.
Krok 4
Masę rozsmaruj na rozłożonej skórze, na środku ułóż filet, całość zwiń i owiń folią aluminiową.
Krok 5
Roladę włóż do rondla, zalej wodą, dodaj kostkę Rosół z kury Knorr i gotuj przez 40 minut na małym ogniu.
Krok 6
Po wyjęciu ostudź, pokrój na plastry i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej