Rolada drobiowa z pistacjami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolada drobiowa z pistacjami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżka

1 szczypta

2 sztuki

1.5 kilograma

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka umyj, zdejmij z niego delikatnie skórę tak, aby jej nie rozerwać. Mięso oddziel od kości.

Krok 2

Jeden filet odłóż a pozostałe mięso zmiel.

Krok 3

Pistacje i koperek posiekaj. Do mięsa dodaj jajka, śmietanę, pistacje, koperek, przypraw pieprzem i solą i wymieszaj.

Krok 4

Masę rozsmaruj na rozłożonej skórze, na środku ułóż filet, całość zwiń i owiń folią aluminiową.

Krok 5

Roladę włóż do rondla, zalej wodą, dodaj kostkę Rosół z kury Knorr i gotuj przez 40 minut na małym ogniu.

Krok 6

Po wyjęciu ostudź, pokrój na plastry i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada drobiowa z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada drobiowa z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada drobiowa z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada drobiowa z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada drobiowa z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada drobiowa z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada drobiowa z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolada drobiowa z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Sernik Zebra
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej