Rolada drobiowa z pistacjami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolada drobiowa z pistacjami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżka

1 szczypta

2 sztuki

1.5 kilograma

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka umyj, zdejmij z niego delikatnie skórę tak, aby jej nie rozerwać. Mięso oddziel od kości.

Krok 2

Jeden filet odłóż a pozostałe mięso zmiel.

Krok 3

Pistacje i koperek posiekaj. Do mięsa dodaj jajka, śmietanę, pistacje, koperek, przypraw pieprzem i solą i wymieszaj.

Krok 4

Masę rozsmaruj na rozłożonej skórze, na środku ułóż filet, całość zwiń i owiń folią aluminiową.

Krok 5

Roladę włóż do rondla, zalej wodą, dodaj kostkę Rosół z kury Knorr i gotuj przez 40 minut na małym ogniu.

Krok 6

Po wyjęciu ostudź, pokrój na plastry i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada drobiowa z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada drobiowa z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada drobiowa z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada drobiowa z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada drobiowa z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada drobiowa z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada drobiowa z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolada drobiowa z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Ciasto z agrestem
czas przygotowania
105 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej