Rolada drobiowa z pistacjami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolada drobiowa z pistacjami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżka

1 szczypta

2 sztuki

1.5 kilograma

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka umyj, zdejmij z niego delikatnie skórę tak, aby jej nie rozerwać. Mięso oddziel od kości.

Krok 2

Jeden filet odłóż a pozostałe mięso zmiel.

Krok 3

Pistacje i koperek posiekaj. Do mięsa dodaj jajka, śmietanę, pistacje, koperek, przypraw pieprzem i solą i wymieszaj.

Krok 4

Masę rozsmaruj na rozłożonej skórze, na środku ułóż filet, całość zwiń i owiń folią aluminiową.

Krok 5

Roladę włóż do rondla, zalej wodą, dodaj kostkę Rosół z kury Knorr i gotuj przez 40 minut na małym ogniu.

Krok 6

Po wyjęciu ostudź, pokrój na plastry i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada drobiowa z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada drobiowa z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada drobiowa z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada drobiowa z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada drobiowa z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada drobiowa z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada drobiowa z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolada drobiowa z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej