Rolada drobiowa z pistacjami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolada drobiowa z pistacjami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżka

1 szczypta

2 sztuki

1.5 kilograma

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka umyj, zdejmij z niego delikatnie skórę tak, aby jej nie rozerwać. Mięso oddziel od kości.

Krok 2

Jeden filet odłóż a pozostałe mięso zmiel.

Krok 3

Pistacje i koperek posiekaj. Do mięsa dodaj jajka, śmietanę, pistacje, koperek, przypraw pieprzem i solą i wymieszaj.

Krok 4

Masę rozsmaruj na rozłożonej skórze, na środku ułóż filet, całość zwiń i owiń folią aluminiową.

Krok 5

Roladę włóż do rondla, zalej wodą, dodaj kostkę Rosół z kury Knorr i gotuj przez 40 minut na małym ogniu.

Krok 6

Po wyjęciu ostudź, pokrój na plastry i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada drobiowa z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada drobiowa z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada drobiowa z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada drobiowa z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada drobiowa z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada drobiowa z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada drobiowa z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolada drobiowa z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej