
Składniki
1 szczypta
1 łyżka
1 szczypta
2 sztuki
1.5 kilograma
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka umyj, zdejmij z niego delikatnie skórę tak, aby jej nie rozerwać. Mięso oddziel od kości.
Krok 2
Jeden filet odłóż a pozostałe mięso zmiel.
Krok 3
Pistacje i koperek posiekaj. Do mięsa dodaj jajka, śmietanę, pistacje, koperek, przypraw pieprzem i solą i wymieszaj.
Krok 4
Masę rozsmaruj na rozłożonej skórze, na środku ułóż filet, całość zwiń i owiń folią aluminiową.
Krok 5
Roladę włóż do rondla, zalej wodą, dodaj kostkę Rosół z kury Knorr i gotuj przez 40 minut na małym ogniu.
Krok 6
Po wyjęciu ostudź, pokrój na plastry i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia. Jak więc oczyścić grzyby leśne? Podpowiadamy!
Czytaj więcejMała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.
Czytaj więcej