
Składniki
2 łyżki
1 szklanka
3 sztuki
1 łyżka
4 sztuki
1 sztuka
12 dekagramów
1 pęczek
2 łyżki
null
25 dekagramów
10 dekagramów
10 dekagramów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę posiekaj z zimnym masłem i szybko zagnieć z wodą i jajkiem. Uformuj z niego kulę, zawiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki na ok. 2 godziny.
Krok 2
Schłodzone ciasto rozwałkuj na stolnicy oprószonej mąką.
Krok 3
Rozwałkowanym ciastem wyłóż posmarowane tłuszczem i obsypane mąką foremki. Piecz w rozgrzanym do 220 stopni piecu i przez ok. 15 minut.
Krok 4
Obraną cebulę posiekaj w kosteczkę i zeszklij na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu odstaw ją do ostygnięcia. Jajka wymieszaj ze śmietaną, dopraw skruszoną przyprawą w mini kostkach smażona cebula Knorr.
Krok 6
Tarteletki wypełnij szynką z cebulą, serem i pietruszką. Po wykorzystaniu wszystkich składników zalej farsz śmietaną z jajkami i piecz 15 minut w temperaturze 210 stopni.
Krok 5
5. Szynkę pokrój w drobną kostkę i wymieszaj ją z cebula. Ser zetrzyj, natkę pietruszki posiekaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej