
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
20 dekagramów
3 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka myjemy osuszamy i kroimy w paseczki . Posypujemy przyprawą do mięsa i odstawiamy na ok 20 min
Krok 2
Fasolkę kroimy w małe kawałki ,marchewkę obieramy i kroimy w plasterki . Fasolkę i marchewkę gotujemy do miękkości
Krok 3
Na patelni na oleju podsmażamy posiekaną cebulę dodajemy mięso mini kostkę czosnek i wyciśnięty czosnek . Smażymy
Krok 4
Podlewamy woda z gotowania warzyw i dodajemy warzywa. Dusimy . Dodajemy sos pieczeniowy jasny knorr . Zagotowujemy .Doprawiamy pieprzem i solą do smaku
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos do pieczeni jasny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej