Gulasz drobiowy z warzywami: przepis z marchewką | Przepisy.pl pixel

Drobiowy gulasz z warzywami

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

20 dekagramów

3 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka myjemy osuszamy i kroimy w paseczki . Posypujemy przyprawą do mięsa i odstawiamy na ok 20 min

Krok 2

Fasolkę kroimy w małe kawałki ,marchewkę obieramy i kroimy w plasterki . Fasolkę i marchewkę gotujemy do miękkości

Krok 3

Na patelni na oleju podsmażamy posiekaną cebulę dodajemy mięso mini kostkę czosnek i wyciśnięty czosnek . Smażymy

Krok 4

Podlewamy woda z gotowania warzyw i dodajemy warzywa. Dusimy . Dodajemy sos pieczeniowy jasny knorr . Zagotowujemy .Doprawiamy pieprzem i solą do smaku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drobiowy gulasz z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drobiowy gulasz z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drobiowy gulasz z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drobiowy gulasz z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drobiowy gulasz z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drobiowy gulasz z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drobiowy gulasz z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Drobiowy gulasz z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gulasz z dyni
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej