
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
20 dekagramów
3 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka myjemy osuszamy i kroimy w paseczki . Posypujemy przyprawą do mięsa i odstawiamy na ok 20 min
Krok 2
Fasolkę kroimy w małe kawałki ,marchewkę obieramy i kroimy w plasterki . Fasolkę i marchewkę gotujemy do miękkości
Krok 3
Na patelni na oleju podsmażamy posiekaną cebulę dodajemy mięso mini kostkę czosnek i wyciśnięty czosnek . Smażymy
Krok 4
Podlewamy woda z gotowania warzyw i dodajemy warzywa. Dusimy . Dodajemy sos pieczeniowy jasny knorr . Zagotowujemy .Doprawiamy pieprzem i solą do smaku
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do pieczeni jasny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej