Gulasz drobiowy z warzywami: przepis z marchewką | Przepisy.pl pixel

Drobiowy gulasz z warzywami

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

20 dekagramów

3 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka myjemy osuszamy i kroimy w paseczki . Posypujemy przyprawą do mięsa i odstawiamy na ok 20 min

Krok 2

Fasolkę kroimy w małe kawałki ,marchewkę obieramy i kroimy w plasterki . Fasolkę i marchewkę gotujemy do miękkości

Krok 3

Na patelni na oleju podsmażamy posiekaną cebulę dodajemy mięso mini kostkę czosnek i wyciśnięty czosnek . Smażymy

Krok 4

Podlewamy woda z gotowania warzyw i dodajemy warzywa. Dusimy . Dodajemy sos pieczeniowy jasny knorr . Zagotowujemy .Doprawiamy pieprzem i solą do smaku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drobiowy gulasz z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drobiowy gulasz z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drobiowy gulasz z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drobiowy gulasz z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drobiowy gulasz z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drobiowy gulasz z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drobiowy gulasz z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Drobiowy gulasz z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gulasz po meksykańsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej