Gulasz drobiowy z warzywami: przepis z marchewką | Przepisy.pl pixel

Drobiowy gulasz z warzywami

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

20 dekagramów

3 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka myjemy osuszamy i kroimy w paseczki . Posypujemy przyprawą do mięsa i odstawiamy na ok 20 min

Krok 2

Fasolkę kroimy w małe kawałki ,marchewkę obieramy i kroimy w plasterki . Fasolkę i marchewkę gotujemy do miękkości

Krok 3

Na patelni na oleju podsmażamy posiekaną cebulę dodajemy mięso mini kostkę czosnek i wyciśnięty czosnek . Smażymy

Krok 4

Podlewamy woda z gotowania warzyw i dodajemy warzywa. Dusimy . Dodajemy sos pieczeniowy jasny knorr . Zagotowujemy .Doprawiamy pieprzem i solą do smaku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drobiowy gulasz z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drobiowy gulasz z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drobiowy gulasz z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drobiowy gulasz z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drobiowy gulasz z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drobiowy gulasz z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drobiowy gulasz z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Drobiowy gulasz z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej