Meksykańskie kanapki z szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańskie kanapki z szynką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

12 plastrów

6 sztuk

12 sztuk

250 gramów

60 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Każdą tortillę posmaruj serkiem śmietankowym po czym nałóż po dwa plasterki szynki i świeże, umyte i osuszone listki bazylii.

Krok 2

Przykryj kawałkami pomidorów i liśćmi sałaty.

Krok 3

Zwiń w ciasny rulon i zepnij wykałaczkami. Tortille możesz podzielić na mniejsze porcje i ułożyć na półmisku.

Krok 4

Przed podaniem meksykańskie kanapki z szynką schłodź przez ok. 2 godziny w lodówce.

Krok 5

Udekoruj listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie kanapki z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie kanapki z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie kanapki z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie kanapki z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie kanapki z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie kanapki z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie kanapki z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańskie kanapki z szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Pizza sticks - VIDEO
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej