Meksykańskie kanapki z szynką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

12 plastrów

6 sztuk

12 sztuk

250 gramów

60 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Każdą tortillę posmaruj serkiem śmietankowym po czym nałóż po dwa plasterki szynki i świeże, umyte i osuszone listki bazylii.

Krok 2

Przykryj kawałkami pomidorów i liśćmi sałaty.

Krok 3

Zwiń w ciasny rulon i zepnij wykałaczkami. Tortille możesz podzielić na mniejsze porcje i ułożyć na półmisku.

Krok 4

Przed podaniem meksykańskie kanapki z szynką schłodź przez ok. 2 godziny w lodówce.

Krok 5

Udekoruj listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie kanapki z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie kanapki z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie kanapki z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie kanapki z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie kanapki z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie kanapki z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie kanapki z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zupa pomidorowa z boczkiem
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej