Meksykańskie kanapki z szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańskie kanapki z szynką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

12 plastrów

6 sztuk

12 sztuk

250 gramów

60 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Każdą tortillę posmaruj serkiem śmietankowym po czym nałóż po dwa plasterki szynki i świeże, umyte i osuszone listki bazylii.

Krok 2

Przykryj kawałkami pomidorów i liśćmi sałaty.

Krok 3

Zwiń w ciasny rulon i zepnij wykałaczkami. Tortille możesz podzielić na mniejsze porcje i ułożyć na półmisku.

Krok 4

Przed podaniem meksykańskie kanapki z szynką schłodź przez ok. 2 godziny w lodówce.

Krok 5

Udekoruj listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie kanapki z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie kanapki z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie kanapki z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie kanapki z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie kanapki z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie kanapki z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie kanapki z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańskie kanapki z szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej