
Składniki
10 sztuk
12 plastrów
6 sztuk
12 sztuk
250 gramów
60 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Każdą tortillę posmaruj serkiem śmietankowym po czym nałóż po dwa plasterki szynki i świeże, umyte i osuszone listki bazylii.
Krok 2
Przykryj kawałkami pomidorów i liśćmi sałaty.
Krok 3
Zwiń w ciasny rulon i zepnij wykałaczkami. Tortille możesz podzielić na mniejsze porcje i ułożyć na półmisku.
Krok 4
Przed podaniem meksykańskie kanapki z szynką schłodź przez ok. 2 godziny w lodówce.
Krok 5
Udekoruj listkami bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej