
Składniki
1 sztuka
0.5 szklanki
2 łyżki
null
null
5 sztuk
250 gramów
2 łyżki
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z mąki i 2 jajek wyrób ciasto, rozwałkuj i pokrój na małe kwadraty i ugotuj je w osolonej wodzie.
Krok 2
Grzyby drobno pokrój i podsmaż na tłuszczu z cebulą.
Krok 3
Do śmietany dodaj 3 jajka i przypraw.
Krok 4
Grzyby wymieszaj z ugotowanym ciastem i sosem i przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem i bułka tartą.
Krok 5
Piecz przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































