
Składniki
1 sztuka
0.5 szklanki
2 łyżki
null
null
5 sztuk
250 gramów
2 łyżki
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z mąki i 2 jajek wyrób ciasto, rozwałkuj i pokrój na małe kwadraty i ugotuj je w osolonej wodzie.
Krok 2
Grzyby drobno pokrój i podsmaż na tłuszczu z cebulą.
Krok 3
Do śmietany dodaj 3 jajka i przypraw.
Krok 4
Grzyby wymieszaj z ugotowanym ciastem i sosem i przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem i bułka tartą.
Krok 5
Piecz przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej