Zapiekanka z grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z grzybami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 szklanki

2 łyżki

null

null

5 sztuk

250 gramów

2 łyżki

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki i 2 jajek wyrób ciasto, rozwałkuj i pokrój na małe kwadraty i ugotuj je w osolonej wodzie.

Krok 2

Grzyby drobno pokrój i podsmaż na tłuszczu z cebulą.

Krok 3

Do śmietany dodaj 3 jajka i przypraw.

Krok 4

Grzyby wymieszaj z ugotowanym ciastem i sosem i przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem i bułka tartą.

Krok 5

Piecz przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej