
Składniki
1 sztuka
0.5 szklanki
2 łyżki
null
null
5 sztuk
250 gramów
2 łyżki
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z mąki i 2 jajek wyrób ciasto, rozwałkuj i pokrój na małe kwadraty i ugotuj je w osolonej wodzie.
Krok 2
Grzyby drobno pokrój i podsmaż na tłuszczu z cebulą.
Krok 3
Do śmietany dodaj 3 jajka i przypraw.
Krok 4
Grzyby wymieszaj z ugotowanym ciastem i sosem i przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem i bułka tartą.
Krok 5
Piecz przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej