
Składniki
null
null
0.5 szklanki
2 sztuki
150 gramów
2 sztuki
0.5 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z kurczaka pokrój w grubsza kostkę, posyp przyprawami i usmaż na oleju.
Krok 2
Następnie przełóż do warzyw razem z posiekanym czosnkiem. Dokładnie wymieszaj i dopraw do smaku.
Krok 3
Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem i przełóż całą masę.
Krok 4
Polej śmietaną i posyp żółtym serem.
Krok 5
Wstaw do rozgrzanego piekarnika o temperaturze 180 stopni na 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej