Zapiekanka z kurczakiem i warzywami – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z kurczaka i warzyw

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

0.5 szklanki

2 sztuki

150 gramów

2 sztuki

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z kurczaka pokrój w grubsza kostkę, posyp przyprawami i usmaż na oleju.

Krok 2

Następnie przełóż do warzyw razem z posiekanym czosnkiem. Dokładnie wymieszaj i dopraw do smaku.

Krok 3

Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem i przełóż całą masę.

Krok 4

Polej śmietaną i posyp żółtym serem.

Krok 5

Wstaw do rozgrzanego piekarnika o temperaturze 180 stopni na 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z kurczaka i warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z kurczaka i warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z kurczaka i warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z kurczaka i warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z kurczaka i warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z kurczaka i warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z kurczaka i warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z kurczaka i warzyw - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Leniwe z bułką tartą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej