Zapiekanka z kurczakiem i warzywami – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z kurczaka i warzyw

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

0.5 szklanki

2 sztuki

150 gramów

2 sztuki

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z kurczaka pokrój w grubsza kostkę, posyp przyprawami i usmaż na oleju.

Krok 2

Następnie przełóż do warzyw razem z posiekanym czosnkiem. Dokładnie wymieszaj i dopraw do smaku.

Krok 3

Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem i przełóż całą masę.

Krok 4

Polej śmietaną i posyp żółtym serem.

Krok 5

Wstaw do rozgrzanego piekarnika o temperaturze 180 stopni na 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z kurczaka i warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z kurczaka i warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z kurczaka i warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z kurczaka i warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z kurczaka i warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z kurczaka i warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z kurczaka i warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z kurczaka i warzyw - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej