Zapiekanka z porów i szynki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z porów i szynki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

null

null

125 mililitrów

80 gramów

4 sztuki

400 gramów

750 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pory pokrój wzdłuż na pół, następnie w cienkie plasterki i blanszuj przez 3 minut w gorącej osolonej wodzie. Przelej do zimnej po tym czasie.

Krok 2

Szynkę pokrój w cienkie plastry.

Krok 3

Naczynie żaroodporne posmaruj olejem i ułóż na przemian pory i szynkę.

Krok 4

Zalej całość jajkami roztrzepanymi z mlekiem i dopraw.

Krok 5

Wierzch posyp startym parmezanem.

Krok 6

Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z porów i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z porów i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z porów i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z porów i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z porów i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z porów i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z porów i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej