
Składniki
null
null
null
125 mililitrów
80 gramów
4 sztuki
400 gramów
750 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pory pokrój wzdłuż na pół, następnie w cienkie plasterki i blanszuj przez 3 minut w gorącej osolonej wodzie. Przelej do zimnej po tym czasie.
Krok 2
Szynkę pokrój w cienkie plastry.
Krok 3
Naczynie żaroodporne posmaruj olejem i ułóż na przemian pory i szynkę.
Krok 4
Zalej całość jajkami roztrzepanymi z mlekiem i dopraw.
Krok 5
Wierzch posyp startym parmezanem.
Krok 6
Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej