Zapiekanka z owocami morza

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0 szczypt

0

0 szczypt

200 gramów

0 szczypt

0 szczypt

40 gramów

2 sztuki

0 szczypt

250 gramów

0 szczypt

200 gramów

200 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj i odcedź.

Krok 2

Pieczarki umyj i drobno pokrój, podsmaż na oliwie,

Krok 3

Makaron wymieszaj z jajkami, dodaj owoce morze, pieczarki i przypraw. Dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Naczynie wysmaruj oliwą, przełóż farsz, posyp serem.

Krok 5

Zapiekaj w temperaturze 180 stopni przez 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej