Zapiekanka z owocami morza

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

40 gramów

2 sztuki

250 gramów

200 gramów

200 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj i odcedź.

Krok 2

Pieczarki umyj i drobno pokrój, podsmaż na oliwie,

Krok 3

Makaron wymieszaj z jajkami, dodaj owoce morze, pieczarki i przypraw. Dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Naczynie wysmaruj oliwą, przełóż farsz, posyp serem.

Krok 5

Zapiekaj w temperaturze 180 stopni przez 20 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Duszony kurczak z warzywami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej