
Składniki
200 gramów
40 gramów
2 sztuki
250 gramów
200 gramów
200 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj i odcedź.
Krok 2
Pieczarki umyj i drobno pokrój, podsmaż na oliwie,
Krok 3
Makaron wymieszaj z jajkami, dodaj owoce morze, pieczarki i przypraw. Dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Naczynie wysmaruj oliwą, przełóż farsz, posyp serem.
Krok 5
Zapiekaj w temperaturze 180 stopni przez 20 minut.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej