
Składniki
200 gramów
40 gramów
2 sztuki
250 gramów
200 gramów
200 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj i odcedź.
Krok 2
Pieczarki umyj i drobno pokrój, podsmaż na oliwie,
Krok 3
Makaron wymieszaj z jajkami, dodaj owoce morze, pieczarki i przypraw. Dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Naczynie wysmaruj oliwą, przełóż farsz, posyp serem.
Krok 5
Zapiekaj w temperaturze 180 stopni przez 20 minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej