Zapiekanka makaronowa z owocami morza - przepis | Przepisy.pl pixel

Zapiekanka z owocami morza

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

40 gramów

2 sztuki

250 gramów

200 gramów

200 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj i odcedź.

Krok 2

Pieczarki umyj i drobno pokrój, podsmaż na oliwie,

Krok 3

Makaron wymieszaj z jajkami, dodaj owoce morze, pieczarki i przypraw. Dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Naczynie wysmaruj oliwą, przełóż farsz, posyp serem.

Krok 5

Zapiekaj w temperaturze 180 stopni przez 20 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kalafior smażony
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej