
Składniki
8 łyżek
null
1.5 szklanki
2 sztuki
5 łyżek
400 gramów
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię obierz, usuń nasiona i pokrój dynię w kostkę.
Krok 2
Następnie zalej dynie mlekiem, dodaj 3 łyżki masła i posól, doprowadź do wrzenia.
Krok 3
W trakcie dodawaj kasze jaglana. Trzymaj na ogniu do zgęstnienia, lekko ostudź i dodaj jajka.
Krok 4
Całość wymieszaj i przełóż do naczynia żaroodpornego. Wierzch posmaruj dwiema łyżkami śmietany.
Krok 5
Zapiekaj przez 20 minut w temperaturze 180 stopni
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej