Zapiekanka z dyni ze śmietaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z dyni ze śmietaną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 łyżek

null

1.5 szklanki

2 sztuki

5 łyżek

400 gramów

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię obierz, usuń nasiona i pokrój dynię w kostkę.

Krok 2

Następnie zalej dynie mlekiem, dodaj 3 łyżki masła i posól, doprowadź do wrzenia.

Krok 3

W trakcie dodawaj kasze jaglana. Trzymaj na ogniu do zgęstnienia, lekko ostudź i dodaj jajka.

Krok 4

Całość wymieszaj i przełóż do naczynia żaroodpornego. Wierzch posmaruj dwiema łyżkami śmietany.

Krok 5

Zapiekaj przez 20 minut w temperaturze 180 stopni

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z dyni ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z dyni ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z dyni ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z dyni ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z dyni ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z dyni ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z dyni ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z dyni ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Kalafior smażony
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej