Zapiekanka z dyni ze śmietaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z dyni ze śmietaną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 łyżek

null

1.5 szklanki

2 sztuki

5 łyżek

400 gramów

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię obierz, usuń nasiona i pokrój dynię w kostkę.

Krok 2

Następnie zalej dynie mlekiem, dodaj 3 łyżki masła i posól, doprowadź do wrzenia.

Krok 3

W trakcie dodawaj kasze jaglana. Trzymaj na ogniu do zgęstnienia, lekko ostudź i dodaj jajka.

Krok 4

Całość wymieszaj i przełóż do naczynia żaroodpornego. Wierzch posmaruj dwiema łyżkami śmietany.

Krok 5

Zapiekaj przez 20 minut w temperaturze 180 stopni

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z dyni ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z dyni ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z dyni ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z dyni ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z dyni ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z dyni ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z dyni ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z dyni ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej