
Składniki
8 łyżek
null
1.5 szklanki
2 sztuki
5 łyżek
400 gramów
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię obierz, usuń nasiona i pokrój dynię w kostkę.
Krok 2
Następnie zalej dynie mlekiem, dodaj 3 łyżki masła i posól, doprowadź do wrzenia.
Krok 3
W trakcie dodawaj kasze jaglana. Trzymaj na ogniu do zgęstnienia, lekko ostudź i dodaj jajka.
Krok 4
Całość wymieszaj i przełóż do naczynia żaroodpornego. Wierzch posmaruj dwiema łyżkami śmietany.
Krok 5
Zapiekaj przez 20 minut w temperaturze 180 stopni
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej