Ziemniaki zapiekane z koperkiem i masłem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaki zapiekane z koperkiem i masłem

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

750 gramów

1 pęczek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obieramy, a jeśli są młode, a skórka cienka, to szorujemy dokładnie.

Krok 2

Po osuszeniu, kroimy je w ćwiartki i wrzucamy do miski.

Krok 3

Dodajemy do nich fix i mieszamy tak, by przyprawą pokryły się wszystkie kawałki.

Krok 4

Wkładamy do woreczka do zapiekania i pieczemy około 40 minut w temp. 180 st. C

Krok 5

Przed podaniem obficie posypujemy drobno posiekanym koperkiem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki zapiekane z koperkiem i masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki zapiekane z koperkiem i masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki zapiekane z koperkiem i masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki zapiekane z koperkiem i masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki zapiekane z koperkiem i masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki zapiekane z koperkiem i masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki zapiekane z koperkiem i masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki zapiekane z koperkiem i masłem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej