Ziemniaki zapiekane z koperkiem i masłem
łatwe
22 osoby zapisały

Składniki
750 gramów
1 pęczek
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obieramy, a jeśli są młode, a skórka cienka, to szorujemy dokładnie.
Krok 2
Po osuszeniu, kroimy je w ćwiartki i wrzucamy do miski.
Krok 3
Dodajemy do nich fix i mieszamy tak, by przyprawą pokryły się wszystkie kawałki.
Krok 4
Wkładamy do woreczka do zapiekania i pieczemy około 40 minut w temp. 180 st. C
Krok 5
Przed podaniem obficie posypujemy drobno posiekanym koperkiem. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Wiejskie ziemniaczki z koperkiem i masełkiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej