Ziemniaki zapiekane z koperkiem i masłem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaki zapiekane z koperkiem i masłem

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

750 gramów

1 pęczek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obieramy, a jeśli są młode, a skórka cienka, to szorujemy dokładnie.

Krok 2

Po osuszeniu, kroimy je w ćwiartki i wrzucamy do miski.

Krok 3

Dodajemy do nich fix i mieszamy tak, by przyprawą pokryły się wszystkie kawałki.

Krok 4

Wkładamy do woreczka do zapiekania i pieczemy około 40 minut w temp. 180 st. C

Krok 5

Przed podaniem obficie posypujemy drobno posiekanym koperkiem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki zapiekane z koperkiem i masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki zapiekane z koperkiem i masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki zapiekane z koperkiem i masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki zapiekane z koperkiem i masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki zapiekane z koperkiem i masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki zapiekane z koperkiem i masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki zapiekane z koperkiem i masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki zapiekane z koperkiem i masłem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Babeczki z cukinii
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej