
Składniki
750 gramów
1 pęczek
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obieramy, a jeśli są młode, a skórka cienka, to szorujemy dokładnie.
Krok 2
Po osuszeniu, kroimy je w ćwiartki i wrzucamy do miski.
Krok 3
Dodajemy do nich fix i mieszamy tak, by przyprawą pokryły się wszystkie kawałki.
Krok 4
Wkładamy do woreczka do zapiekania i pieczemy około 40 minut w temp. 180 st. C
Krok 5
Przed podaniem obficie posypujemy drobno posiekanym koperkiem. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Fix Wiejskie ziemniaczki z koperkiem i masełkiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej