
Składniki
750 gramów
1 pęczek
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obieramy, a jeśli są młode, a skórka cienka, to szorujemy dokładnie.
Krok 2
Po osuszeniu, kroimy je w ćwiartki i wrzucamy do miski.
Krok 3
Dodajemy do nich fix i mieszamy tak, by przyprawą pokryły się wszystkie kawałki.
Krok 4
Wkładamy do woreczka do zapiekania i pieczemy około 40 minut w temp. 180 st. C
Krok 5
Przed podaniem obficie posypujemy drobno posiekanym koperkiem. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Wiejskie ziemniaczki z koperkiem i masełkiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej