Składniki
750 gramów
1 pęczek
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obieramy, a jeśli są młode, a skórka cienka, to szorujemy dokładnie.
Krok 2
Po osuszeniu, kroimy je w ćwiartki i wrzucamy do miski.
Krok 3
Dodajemy do nich fix i mieszamy tak, by przyprawą pokryły się wszystkie kawałki.
Krok 4
Wkładamy do woreczka do zapiekania i pieczemy około 40 minut w temp. 180 st. C
Krok 5
Przed podaniem obficie posypujemy drobno posiekanym koperkiem. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Fix Wiejskie ziemniaczki z koperkiem i masełkiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej