Ziemniaki zapiekane z koperkiem i masłem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaki zapiekane z koperkiem i masłem

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

750 gramów

1 pęczek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obieramy, a jeśli są młode, a skórka cienka, to szorujemy dokładnie.

Krok 2

Po osuszeniu, kroimy je w ćwiartki i wrzucamy do miski.

Krok 3

Dodajemy do nich fix i mieszamy tak, by przyprawą pokryły się wszystkie kawałki.

Krok 4

Wkładamy do woreczka do zapiekania i pieczemy około 40 minut w temp. 180 st. C

Krok 5

Przed podaniem obficie posypujemy drobno posiekanym koperkiem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki zapiekane z koperkiem i masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki zapiekane z koperkiem i masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki zapiekane z koperkiem i masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki zapiekane z koperkiem i masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki zapiekane z koperkiem i masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki zapiekane z koperkiem i masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki zapiekane z koperkiem i masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki zapiekane z koperkiem i masłem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zielona zupa warzywna
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej