Pomidorowa z trzema kolorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowa z trzema kolorami

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 mililitrów

1 łyżka

1 sztuka

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidor ( najlepiej obrany ze skórki) i paprykę pokroić w kostkę. W garnku o grubym dnie rozgrzać masło i wrzucić na nie paprykę. Smażyć na małym gazie mieszając przez ok. 5 minut. Dorzucić pomidora i dalej smażyć kolejne 5 minut. Dołożyć koncentrat- mieszać energicznie podsmażając 2 minuty. Zalać wodą i niech sie gotuje na średnim gazie 15 minut. Wsypać Gorący kubek . Wymieszać . Przykryć. Wyłączyć gaz i zostawić na 10 minut.

Krok 2

Doprawić do smaku cukrem i solą . Podawać posypane usiekanym szczypiorem wymieszanym z melisą

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowa z trzema  kolorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowa z trzema  kolorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowa z trzema  kolorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowa z trzema  kolorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowa z trzema  kolorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowa z trzema  kolorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowa z trzema  kolorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowa z trzema  kolorami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kalafior smażony
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej