Pomidorowa z trzema kolorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowa z trzema kolorami

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 mililitrów

1 łyżka

1 sztuka

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidor ( najlepiej obrany ze skórki) i paprykę pokroić w kostkę. W garnku o grubym dnie rozgrzać masło i wrzucić na nie paprykę. Smażyć na małym gazie mieszając przez ok. 5 minut. Dorzucić pomidora i dalej smażyć kolejne 5 minut. Dołożyć koncentrat- mieszać energicznie podsmażając 2 minuty. Zalać wodą i niech sie gotuje na średnim gazie 15 minut. Wsypać Gorący kubek . Wymieszać . Przykryć. Wyłączyć gaz i zostawić na 10 minut.

Krok 2

Doprawić do smaku cukrem i solą . Podawać posypane usiekanym szczypiorem wymieszanym z melisą

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowa z trzema  kolorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowa z trzema  kolorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowa z trzema  kolorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowa z trzema  kolorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowa z trzema  kolorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowa z trzema  kolorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowa z trzema  kolorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowa z trzema  kolorami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pomidory z mozzarellą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej