
Składniki
300 mililitrów
1 łyżka
1 sztuka
4 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
1 sztuka
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidor ( najlepiej obrany ze skórki) i paprykę pokroić w kostkę. W garnku o grubym dnie rozgrzać masło i wrzucić na nie paprykę. Smażyć na małym gazie mieszając przez ok. 5 minut. Dorzucić pomidora i dalej smażyć kolejne 5 minut. Dołożyć koncentrat- mieszać energicznie podsmażając 2 minuty. Zalać wodą i niech sie gotuje na średnim gazie 15 minut. Wsypać Gorący kubek . Wymieszać . Przykryć. Wyłączyć gaz i zostawić na 10 minut.
Krok 2
Doprawić do smaku cukrem i solą . Podawać posypane usiekanym szczypiorem wymieszanym z melisą
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej