Pieczarki marynowane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczarki marynowane

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

237 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

88 osób wydrukowało

Pobierz pdf

223 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

0.5 litra

3 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyczyść pieczarki i przysmaż w całości na oleju. Dolej wino oraz sok z cytryny, gotuj przez 5 minut. Dodaj zmiażdżone praską ząbki czosnku i Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr.

Pieczarki marynowane - Krok 1

Krok 2

W czasie, gdy wszystko się gotuje, umyj papryczkę, usuń środek i pokrój w cienkie paski.

Pieczarki marynowane - Krok 2

Krok 3

Dodaj ją do pieczarek wraz z pokrojoną pietruszką (2 - 3 łyżki). Dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr według uznania. Tapas możesz podawać na zimno lub na ciepło.

Pieczarki marynowane - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarki marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarki marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarki marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarki marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarki marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarki marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarki marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczarki marynowane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Papryka w cieście
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pieczarki marynowanePieczarki marynowane

Marynowane pieczarki to świetny sposób na szybką przekąskę. Nie musisz długo czekać, jeśli skorzystasz z naszego przepisu na przyrządzenie ich w tej wersji. Grzyby są bardzo delikatne, szybko zmiękną, a dzięki dodatkowi soku z cytryny nabiorą lekko kwaskowatego posmaku. Pieczarki są dość neutralne, dlatego dają duże możliwości w stosowaniu dodatków. Świetnie będą komponowały się z pikantną papryczką oraz czosnkiem, które nadadzą przekąsce wyrazistego charakteru. Nie zapomnij także o odpowiednich przyprawach, dzięki którym podkreślisz wszystkie smaki potrawy. Zacznij od podsmażenia grzybów, a następnie dodaj czosnek, papryczkę, a na koniec pietruszkę. Dopraw i gotowe. Tak przygotowane marynowane pieczarki podawaj razem z pieczywem, najlepiej jako dodatek do wędlin oraz sałatek. Jeśli podajesz je bez dodatków, dobrym pomysłem będzie zaserwowanie ich na wykałaczkach, w formie koreczków. Smaczne będą zarówno na ciepło, jak i na zimno. Sprawdź nasz przepis na pieczarki i znajdź własny sposób na ich wykorzystanie.