Pieczarki marynowane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczarki marynowane

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
238 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

90 osób wydrukowało

Pobierz pdf

227 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

0.5 litra

3 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyczyść pieczarki i przysmaż w całości na oleju. Dolej wino oraz sok z cytryny, gotuj przez 5 minut. Dodaj zmiażdżone praską ząbki czosnku i Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr.

Pieczarki marynowane - Krok 1

Krok 2

W czasie, gdy wszystko się gotuje, umyj papryczkę, usuń środek i pokrój w cienkie paski.

Pieczarki marynowane - Krok 2

Krok 3

Dodaj ją do pieczarek wraz z pokrojoną pietruszką (2 - 3 łyżki). Dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr według uznania. Tapas możesz podawać na zimno lub na ciepło.

Pieczarki marynowane - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarki marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarki marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarki marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarki marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarki marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarki marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarki marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczarki marynowane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pieczarki marynowanePieczarki marynowane

Marynowane pieczarki to świetny sposób na szybką przekąskę. Nie musisz długo czekać, jeśli skorzystasz z naszego przepisu na przyrządzenie ich w tej wersji. Grzyby są bardzo delikatne, szybko zmiękną, a dzięki dodatkowi soku z cytryny nabiorą lekko kwaskowatego posmaku. Pieczarki są dość neutralne, dlatego dają duże możliwości w stosowaniu dodatków. Świetnie będą komponowały się z pikantną papryczką oraz czosnkiem, które nadadzą przekąsce wyrazistego charakteru. Nie zapomnij także o odpowiednich przyprawach, dzięki którym podkreślisz wszystkie smaki potrawy. Zacznij od podsmażenia grzybów, a następnie dodaj czosnek, papryczkę, a na koniec pietruszkę. Dopraw i gotowe. Tak przygotowane marynowane pieczarki podawaj razem z pieczywem, najlepiej jako dodatek do wędlin oraz sałatek. Jeśli podajesz je bez dodatków, dobrym pomysłem będzie zaserwowanie ich na wykałaczkach, w formie koreczków. Smaczne będą zarówno na ciepło, jak i na zimno. Sprawdź nasz przepis na pieczarki i znajdź własny sposób na ich wykorzystanie.