• ZALOGUJ SIĘ
  • DODAJ PRZEPIS
przepisy.pl
Przepisy.pl
  • Przepisy
    • Dania i przekąski
      Dania główneDania Roberta MakłowiczaDobrze przyprawioneDania mączneDietyJednogarnkoweKanapkiKrokietyMakaronyNaleśnikiPizze
      PrzystawkiSałatkiSmażenie bez pryskaniaSosyStreet foodSurówkiZapiekankiZupyPlacki ziemniaczaneKebab
    • Ciasta
      Babka piaskowaBezy BiszkoptyCiasta bez pieczeniaCiasta bezglutenoweCiasta czekoladoweCiasta drożdżoweCiasta francuskieCiasta parzoneCiasta ucieraneCiasta z galaretką
      Ciasta z krememCiasta z lodamiCiasta z makiemCiasta z owocamiCiasta z warzywamiCiasteczkaDla dzieciGofryKruche ciastaMuffinki i babeczkiPierniczki
      PiernikiPączki, oponki, donatySernikiTortyCiasteczka owsianeMoje Ciasto
    • Lody i napoje
      Ciasta z lodamiDesery lodoweKreatywne desery lodoweLody dla dzieciNapoje ciepłeNapoje zimne
    • Okazje
      GrillSylwesterWigilia i ŚwiętaWielkanocKarnawałTłusty CzwartekWalentynki
    • Posiłek
      ŚniadanieObiadKolacjaPrzekąski
    • Na skróty
      Prosty przepisSzybkie przepisyTanie dania
    • Popularne
      Najpopularniejsze CiastaNajpopularniejsze Dania
    • Kuchnie świata
      Kuchnia amerykańskaKuchnia bałkańskaKuchnia chińskaKuchnia francuskaKuchnia fusionKuchnia greckaKuchnia hiszpańskaKuchnia indyjskaKuchnia meksykańskaKuchnia niemieckaKuchnia orientalna
      Kuchnia polskaKuchnia rosyjskaKuchnia śródziemnomorskaKuchnia tajskaKuchnia tureckaKuchnia węgierskaKuchnia włoska
    • Dania Roberta Makłowicza
    • Diety
    • Składniki
      BakalieCzekoladaGrzybyJajkaKaszaMięsoNabiałOwoceRybyWarzywa
  • Blog
    • Porady kulinarne
    • Świat przypraw
    • Videoporady
    • Zdrowe odżywianie
  • Magazyn
  • ZALOGUJ
  • POBIERZ
    E‐BOOK
  • MOJA KSIĄŻKA
    KULINARNA
Kasza jaglanaDobrze przyprawioneSałatki
  • Przepisy.pl
  • Dania i przekąski
  • Dania główne
  • Warzywa
  • Pieczarki marynowane

Pieczarki marynowane

Autor: przepisy.pl
Pieczarki marynowane
  • 15 minut15
  • Łatwe
  • 4 osoby4
7Oceń przepis jako pierwszy
192
0
WYDRUKUJ
31 osób wydrukowało
ZAPISZ PDF
118 osób zapisało
Listonic
Składniki
  • pieczarki
    500 g
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
  • papryka pepperoni
    1 szt.
  • białe wino
    0,5 l
  • ząbek czosnku
    3 szt.
  • sok z cytryny
    1 łyżka
  • natka pietruszki
  • olej
  • Wyślij składniki
    Listonic
    E-mail
Przygotowanie

Przewijaj przepis gestem: Wyłączone

  • Pieczarki marynowane – krok 1
    Krok 1
    Wyczyść pieczarki i przysmaż w całości na oleju. Dolej wino oraz sok z cytryny, gotuj przez 5 minut. Dodaj zmiażdżone praską ząbki czosnku i Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr.
  • Pieczarki marynowane – krok 2
    Krok 2
    W czasie, gdy wszystko się gotuje, umyj papryczkę, usuń środek i pokrój w cienkie paski.
  • Pieczarki marynowane – krok 3
    Krok 3
    Dodaj ją do pieczarek wraz z pokrojoną pietruszką (2 - 3 łyżki). Dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr według uznania. Tapas możesz podawać na zimno lub na ciepło.
  • WYDRUKUJ
    ZAPISZ PDF
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemDelikat przyprawa uniwersalna KnorrREKLAMADelikat przyprawa uniwersalna KnorrZobacz wszystkie
REKLAMA
Listonic
Komentarze (0)
Nikt jeszcze nie dodał swojego komentarza.
Dodaj własny, aby rozpocząć dyskusję
Wszystkie komentarze

Pieczarki marynowane

Marynowane pieczarki to świetny sposób na szybką przekąskę. Nie musisz długo czekać, jeśli skorzystasz z naszego przepisu na przyrządzenie ich w tej wersji. Grzyby są bardzo delikatne, szybko zmiękną, a dzięki dodatkowi soku z cytryny nabiorą lekko kwaskowatego posmaku. Pieczarki są dość neutralne, dlatego dają duże możliwości w stosowaniu dodatków. Świetnie będą komponowały się z pikantną papryczką oraz czosnkiem, które nadadzą przekąsce wyrazistego charakteru. Nie zapomnij także o odpowiednich przyprawach, dzięki którym podkreślisz wszystkie smaki potrawy. Zacznij od podsmażenia grzybów, a następnie dodaj czosnek, papryczkę, a na koniec pietruszkę. Dopraw i gotowe. Tak przygotowane marynowane pieczarki podawaj razem z pieczywem, najlepiej jako dodatek do wędlin oraz sałatek. Jeśli podajesz je bez dodatków, dobrym pomysłem będzie zaserwowanie ich na wykałaczkach, w formie koreczków. Smaczne będą zarówno na ciepło, jak i na zimno. Sprawdź nasz przepis na pieczarki i znajdź własny sposób na ich wykorzystanie.

Udanego gotowania!

Mamy więcej ciekawych przepisów. Zapisz się na newsletter, a będziemy codziennie wysyłać smaczne inspiracje.

Dziękujemy!

Wyrażam zgodę na przetwarzanie przesłanych danych osobowych przez Administratora danych osobowych Unilever Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (02-305), Al. Jerozolimskie 134 w celach związanych z funkcjonowaniem serwisu przepisy.pl. Oświadczam, że zostałem poinformowany o dobrowolności podania danych, jak również o przysługujących prawach do dostępu do danych, możliwości ich poprawiania lub żądania ich usunięcia.Jerozolimskie 134 zgodnie z ustawą z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz.U. z 2013 r., poz. 1422).
Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Unilever Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (02-305), al. Jerozolimskie 134 informacji handlowych drogą elektroniczną dotyczących marek spożywczych Unilever.
Oświadczam, że zapoznałem się z Regulaminem portalu Przepisy.pl i wyrażam zgodę na jego postanowienia.

Jeśli zainteresował Cię ten przepis, oceń go

7Oceń przepis jako pierwszy
Dziękujemy

Portal PRZEPISY.PL sponsorowany jest przez:

Knorr
Hellman'sRamaKasia
Lipton
Big Milk
Cartedor
Formularz kontaktowy
Regulamin
Polityka prywatności
Reklama
  • Ogólne Warunki
  • Cennik
Polityka plików cookie