Krewetki z pietruszką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki z pietruszką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

22

heart
669 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

286 osób wydrukowało

Pobierz pdf

688 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

750 gramów

5 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pepperoni oczyść, usuń nasiona i drobno pokrój. Posiekaj czosnek.

Krewetki z pietruszką - Krok 1

Krok 2

100 mililitrów oliwy dobrze wymieszaj z jedną łyżką soku z cytryny.

Krewetki z pietruszką - Krok 2

Krok 3

Dodaj Sos sałatkowy koperkowo - ziołowy Knorr i dokładnie wymieszaj.

Krewetki z pietruszką - Krok 3

Krok 4

Dodaj krewetki i pozostałe składniki, wymieszaj i piecz wszystko w temperaturze 175 stopni przez 10 minut. Udekoruj pietruszką i podawaj na gorąco, na przykład z grzankami.

Krewetki z pietruszką - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

2

Opinie o przepisie

  • magdalena kaczmarek

    magdalena kaczmarek , 25.01.2023

    Prostota najlepiej smakuje. Kilka przyprawa a krewetki smakują obłędnie. Marynata z sosu sałatkowego jest strzałem w dziesiątkę.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sebastian Wójciński

    Sebastian Wójciński , 17.09.2016

    Super

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Krewetki z pietruszkąKrewetki z pietruszką

Wśród hiszpańskich tapas, czyli drobnych przekąsek podawanych w barach, wielką popularnością cieszą się krewetki. To jedne z najbardziej znanych u nas owoców morza. Sprawdź przepis na krewetki tradycyjne i zobacz, jak łatwo je przyrządzić. Wybierz dowolny rodzaj krewetek. Szczególnie dobrze sprawdzą się dość duże, królewskie. Obierz je z pancerzy i niejadalnych części, a jeśli jest taka potrzeba – rozmroź. Na bardzo drobne kawałki pokrój paprykę pepperoni, którą zastąpisz papryką chili, świeżą albo w postaci suszonych płatków. Krewetki mają bardzo łagodny smak, więc doskonale będą komponowały się z ostrymi dodatkami. Wymieszaj paprykę i krewetki z sosem w stylu włoskim i zapiecz całość. Gotowe krewetki tradycyjne serwuj posypane zieloną pietruszką. Doskonale będą smakowały z grzankami, zwłaszcza z ciabatty albo bagietki. Zrobisz z nich również smaczną sałatkę albo dodatek do makaronu. Żeby urozmaicić smak krewetek, do ich przygotowania użyj także świeżego czosnku albo czosnkowej oliwy. Smacznego!