
Składniki
2 sztuki
3 sztuki
4 sztuki
250 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchew obrałam starłam na tarce na talarki. 3 Udka z kurczaka usmażyłam w marynacie rosół wołowy Knorr 2 kostki i pokroiłam w kawałki . Przygotowałam makaron z 2 zupek chińskich
Krok 2
Na patelnie włożyłam marchew i polałam ją marynatą z 2 kostek rosół wołowy Knorr i oliwy z oliwek .Postała 15 minut i zaczełam smażyć i dusić Po 15 minutach wrzuciłam kawałki mięsa z udek z kurczaka .Dodałam sos Tajski i pzrzez 15 minut jeszcze razem dusiłam.
Krok 3
Dodałam makaron z zupek chińskich zamieszałam przykryłam pokrywką. Po 15 minutach było juz gotowe danie czyli razemokoło 1,5 godziny trwało :)
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej


































