Makaronowa uczta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaronowa uczta

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

60 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

4 sztuki

250 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew obrałam starłam na tarce na talarki. 3 Udka z kurczaka usmażyłam w marynacie rosół wołowy Knorr 2 kostki i pokroiłam w kawałki . Przygotowałam makaron z 2 zupek chińskich

Krok 2

Na patelnie włożyłam marchew i polałam ją marynatą z 2 kostek rosół wołowy Knorr i oliwy z oliwek .Postała 15 minut i zaczełam smażyć i dusić Po 15 minutach wrzuciłam kawałki mięsa z udek z kurczaka .Dodałam sos Tajski i pzrzez 15 minut jeszcze razem dusiłam.

Krok 3

Dodałam makaron z zupek chińskich zamieszałam przykryłam pokrywką. Po 15 minutach było juz gotowe danie czyli razemokoło 1,5 godziny trwało :)

1

Opinie o przepisie

  • Abc

    Abc , 12.05.2023

    Pyszne! Ja dodaje jeszcze pomidora

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaronowa uczta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaronowa uczta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaronowa uczta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaronowa uczta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaronowa uczta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaronowa uczta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaronowa uczta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaronowa uczta  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pad Thai
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej