Makaronowa uczta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaronowa uczta

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

60 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

4 sztuki

250 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew obrałam starłam na tarce na talarki. 3 Udka z kurczaka usmażyłam w marynacie rosół wołowy Knorr 2 kostki i pokroiłam w kawałki . Przygotowałam makaron z 2 zupek chińskich

Krok 2

Na patelnie włożyłam marchew i polałam ją marynatą z 2 kostek rosół wołowy Knorr i oliwy z oliwek .Postała 15 minut i zaczełam smażyć i dusić Po 15 minutach wrzuciłam kawałki mięsa z udek z kurczaka .Dodałam sos Tajski i pzrzez 15 minut jeszcze razem dusiłam.

Krok 3

Dodałam makaron z zupek chińskich zamieszałam przykryłam pokrywką. Po 15 minutach było juz gotowe danie czyli razemokoło 1,5 godziny trwało :)

1

Opinie o przepisie

  • Abc

    Abc , 12.05.2023

    Pyszne! Ja dodaje jeszcze pomidora

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaronowa uczta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaronowa uczta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaronowa uczta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaronowa uczta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaronowa uczta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaronowa uczta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaronowa uczta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaronowa uczta  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej