Makaronowa uczta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaronowa uczta

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

59 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

4 sztuki

250 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew obrałam starłam na tarce na talarki. 3 Udka z kurczaka usmażyłam w marynacie rosół wołowy Knorr 2 kostki i pokroiłam w kawałki . Przygotowałam makaron z 2 zupek chińskich

Krok 2

Na patelnie włożyłam marchew i polałam ją marynatą z 2 kostek rosół wołowy Knorr i oliwy z oliwek .Postała 15 minut i zaczełam smażyć i dusić Po 15 minutach wrzuciłam kawałki mięsa z udek z kurczaka .Dodałam sos Tajski i pzrzez 15 minut jeszcze razem dusiłam.

Krok 3

Dodałam makaron z zupek chińskich zamieszałam przykryłam pokrywką. Po 15 minutach było juz gotowe danie czyli razemokoło 1,5 godziny trwało :)

1

Opinie o przepisie

  • Abc

    Abc , 12.05.2023

    Pyszne! Ja dodaje jeszcze pomidora

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaronowa uczta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaronowa uczta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaronowa uczta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaronowa uczta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaronowa uczta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaronowa uczta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaronowa uczta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaronowa uczta  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej