Śniadaniowy omlet ekspresowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śniadaniowy omlet ekspresowy

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

5

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka umyj, wbij do miseczki.

Krok 2

Do miseczki z jajkami dodaj drobno pokrojone cebulę i pomidora. Widelcem rozmieszaj i dodaj przyprawy w mini kostce.

Krok 3

Rozgrzej łyżkę masła na patelni. Wylej masę jajeczną i smaż na małym ogniu do momentu kiedy się zetnie.

Krok 4

Podawaj z pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śniadaniowy omlet ekspresowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śniadaniowy omlet ekspresowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śniadaniowy omlet ekspresowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śniadaniowy omlet ekspresowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śniadaniowy omlet ekspresowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śniadaniowy omlet ekspresowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śniadaniowy omlet ekspresowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śniadaniowy omlet ekspresowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej