Śniadaniowy omlet ekspresowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śniadaniowy omlet ekspresowy

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

5

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka umyj, wbij do miseczki.

Krok 2

Do miseczki z jajkami dodaj drobno pokrojone cebulę i pomidora. Widelcem rozmieszaj i dodaj przyprawy w mini kostce.

Krok 3

Rozgrzej łyżkę masła na patelni. Wylej masę jajeczną i smaż na małym ogniu do momentu kiedy się zetnie.

Krok 4

Podawaj z pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śniadaniowy omlet ekspresowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śniadaniowy omlet ekspresowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śniadaniowy omlet ekspresowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śniadaniowy omlet ekspresowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śniadaniowy omlet ekspresowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śniadaniowy omlet ekspresowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śniadaniowy omlet ekspresowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śniadaniowy omlet ekspresowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej