Śniadaniowy omlet ekspresowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śniadaniowy omlet ekspresowy

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

5

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka umyj, wbij do miseczki.

Krok 2

Do miseczki z jajkami dodaj drobno pokrojone cebulę i pomidora. Widelcem rozmieszaj i dodaj przyprawy w mini kostce.

Krok 3

Rozgrzej łyżkę masła na patelni. Wylej masę jajeczną i smaż na małym ogniu do momentu kiedy się zetnie.

Krok 4

Podawaj z pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śniadaniowy omlet ekspresowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śniadaniowy omlet ekspresowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śniadaniowy omlet ekspresowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śniadaniowy omlet ekspresowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śniadaniowy omlet ekspresowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śniadaniowy omlet ekspresowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śniadaniowy omlet ekspresowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śniadaniowy omlet ekspresowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zapiekanka z cukinii
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej