Śniadaniowy omlet ekspresowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śniadaniowy omlet ekspresowy

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

5

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka umyj, wbij do miseczki.

Krok 2

Do miseczki z jajkami dodaj drobno pokrojone cebulę i pomidora. Widelcem rozmieszaj i dodaj przyprawy w mini kostce.

Krok 3

Rozgrzej łyżkę masła na patelni. Wylej masę jajeczną i smaż na małym ogniu do momentu kiedy się zetnie.

Krok 4

Podawaj z pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śniadaniowy omlet ekspresowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śniadaniowy omlet ekspresowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śniadaniowy omlet ekspresowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śniadaniowy omlet ekspresowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śniadaniowy omlet ekspresowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śniadaniowy omlet ekspresowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śniadaniowy omlet ekspresowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śniadaniowy omlet ekspresowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Brukselka z makaronem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej