Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i pieczarkami

Autor: margo28

ratingratingratingratingrating

2

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

1 sztuka

20 dekagramów

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

20 dekagramów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki, kiełbasę, pieczarki i ogórki kroimy w plastry. paprykę w cienkie paski, a cebulę w piórka.

Krok 2

w misce żaroodpornej układamy warstwami: ziemniaki, na to kiełbasę, pieczarki oraz paprykę, a następnie ogórki konserwowe oraz cebulę.

Krok 3

tarujemy ser i posypujemy wierzch zapiekanki.

Krok 4

na koniec doprawiamy przyprawami i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 50 min w 180 st.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej