Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i pieczarkami

Autor: margo28

ratingratingratingratingrating

2

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

1 sztuka

20 dekagramów

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

20 dekagramów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki, kiełbasę, pieczarki i ogórki kroimy w plastry. paprykę w cienkie paski, a cebulę w piórka.

Krok 2

w misce żaroodpornej układamy warstwami: ziemniaki, na to kiełbasę, pieczarki oraz paprykę, a następnie ogórki konserwowe oraz cebulę.

Krok 3

tarujemy ser i posypujemy wierzch zapiekanki.

Krok 4

na koniec doprawiamy przyprawami i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 50 min w 180 st.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej