Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i pieczarkami
łatwe
18 osób zapisało

Składniki
12 sztuk
1 sztuka
20 dekagramów
1 sztuka
3 sztuki
2 sztuki
20 dekagramów
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki, kiełbasę, pieczarki i ogórki kroimy w plastry. paprykę w cienkie paski, a cebulę w piórka.
Krok 2
w misce żaroodpornej układamy warstwami: ziemniaki, na to kiełbasę, pieczarki oraz paprykę, a następnie ogórki konserwowe oraz cebulę.
Krok 3
tarujemy ser i posypujemy wierzch zapiekanki.
Krok 4
na koniec doprawiamy przyprawami i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 50 min w 180 st.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej