
Składniki
tortilla:
0.5 kilograma
1 łyżeczka
1 sztuka
4 sztuki
50 mililitrów
1 sztuka
2 szczypty
60 mililitrów
3 sztuki
sos:
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
10 sztuk
1 sztuka
1 łyżeczka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz ze skórki i pokrój w półplasterki. Cebulę obierz i pokrój w paseczki.

Krok 2
Na 2-3 łyżkach oleju smaż ziemniaki i cebulę, na dużej, szerokiej patelni, aż zmiękną. Pod koniec smażenia dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Odstaw do przestygnięcia.

Krok 3
Jajka i mleko roztrzep na jednolity płyn. Posiekaj pietruszkę i dodaj ją z pieprzem oraz Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr do powstałej masy. Ponownie wymieszaj.

Krok 4
Masę jajeczną wlej do ziemniaków. Powoli podgrzej na małym ogniu. Gdy spód jest przyrumieniony, ostrożnie przekręć tortillę na drugą stronę i smaż, aż jajka zupełnie się zetną.

Krok 5
Zrób sos: cebulę, paprykę chili i zwykłą pokrój w kosteczkę. Smaż na oliwie, aż cebulka zmięknie. Dodaj rozdrobnione pomidory, posiekane oliwki i czosnek oraz liść laurowy i pieprz.

Krok 6
Dodaj mini kostki Knorr i duś, aż sos zgęstnieje. Ciepłą tortillę pokrój na mniejsze trójkąty i podawaj z sosem.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej