
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
150 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
50 gramów
2 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Serek kremowy do smarowania wymieszaj z łyżką śmietany i sosem sałatkowym Knorr.
Krok 2
Cebulę dymkę posiekaj i dodaj do serka.
Krok 3
Posmaruj twarożkiem tortillę.
Krok 4
Na wierzchu ułóż kilka liści rucoli, następnie kurczaka pokrojonego w małe kawałki i pokruszony ser feta.
Krok 5
Ponownie nałóż rucolę, złóż tortillę na pół i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Tortilla z wędzonym kurczakiem
Przygotowanie tortilli to sposób na szybką kolację czy drugie śniadanie, które zabierzesz do pracy. Wystarczy, że gotowe pszenne placki wypełnisz pysznym nadzieniem – mięsnym lub warzywnym. Dzięki temu przepisowi dowiesz się, jak przyrządzić tortillę z wędzonym kurczakiem, śmietankowym serkiem oraz rukolą. Zacznij od połączenia serka kremowego z łyżką kwaśnej śmietany oraz błyskawicznym sosem czosnkowym w proszku. Następnie dodaj do całości drobno posiekaną cebulę dymkę. Powstałym w ten sposób farszem posmaruj placki tortilli, a na wierzchu ułóż liście rukoli. Możesz także zastąpić ją listkami młodego szpinaku. Oddziel mięso kurczaka od kości i pokrój je na nieduże kawałki, a fetę pokrusz. Oba składniki umieść na rukoli, dodając na koniec jeszcze garść jej liści. Placek złóż na pół – tak, aby przykrył cały farsz, a następnie udekoruj świeżymi ziołami lub szczypiorkiem z dymki i podawaj. Udowadniamy, że gotowanie może być proste – wystarczy skorzystać z naszego przepisu na smaczną tortillę z wędzonym kurczakiem.


































