Tortilla z wędzonym kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla z wędzonym kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
113 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

60 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

150 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

50 gramów

2 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Serek kremowy do smarowania wymieszaj z łyżką śmietany i sosem sałatkowym Knorr.

Krok 2

Cebulę dymkę posiekaj i dodaj do serka.

Krok 3

Posmaruj twarożkiem tortillę.

Krok 4

Na wierzchu ułóż kilka liści rucoli, następnie kurczaka pokrojonego w małe kawałki i pokruszony ser feta.

Krok 5

Ponownie nałóż rucolę, złóż tortillę na pół i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla z wędzonym kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla z wędzonym kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla z wędzonym kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla z wędzonym kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla z wędzonym kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla z wędzonym kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla z wędzonym kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla z wędzonym kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tortilla z wędzonym kurczakiem Tortilla z wędzonym kurczakiem

Przygotowanie tortilli to sposób na szybką kolację czy drugie śniadanie, które zabierzesz do pracy. Wystarczy, że gotowe pszenne placki wypełnisz pysznym nadzieniem – mięsnym lub warzywnym. Dzięki temu przepisowi dowiesz się, jak przyrządzić tortillę z wędzonym kurczakiem, śmietankowym serkiem oraz rukolą. Zacznij od połączenia serka kremowego z łyżką kwaśnej śmietany oraz błyskawicznym sosem czosnkowym w proszku. Następnie dodaj do całości drobno posiekaną cebulę dymkę. Powstałym w ten sposób farszem posmaruj placki tortilli, a na wierzchu ułóż liście rukoli. Możesz także zastąpić ją listkami młodego szpinaku. Oddziel mięso kurczaka od kości i pokrój je na nieduże kawałki, a fetę pokrusz. Oba składniki umieść na rukoli, dodając na koniec jeszcze garść jej liści. Placek złóż na pół – tak, aby przykrył cały farsz, a następnie udekoruj świeżymi ziołami lub szczypiorkiem z dymki i podawaj. Udowadniamy, że gotowanie może być proste – wystarczy skorzystać z naszego przepisu na smaczną tortillę z wędzonym kurczakiem.