Tortilla z tuńczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla z tuńczykiem

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

51 osób wydrukowało

Pobierz pdf

138 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 puszka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżka

1 pęczek

6 łyżek

1 sztuka

20 sztuk

0.5 łyżeczki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo, obierz i posiekaj. Tuńczyka i kukurydzę odcedź na sicie.

Tortilla z tuńczykiem  - Krok 1

Krok 2

Warzywa umyj i osusz. Pomidorki przekrój na pół, sałatę porozdzielaj, szczypiorek posiekaj.

Tortilla z tuńczykiem  - Krok 2

Krok 3

W misce połącz posiekane jajko, tuńczyka, kukurydzę, szczypiorek, pieprz, sól, przyprawę grubo mieloną Knorr i majonez.

Tortilla z tuńczykiem  - Krok 3

Krok 4

Przygotowaną pastę nałóż na tortillę i zawiń w rulon. Gotowe tortille pokrój na kawałki i wyłóż na liściach sałaty, dekorując pomidorkami.

Tortilla z tuńczykiem  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tortilla z tuńczykiem Tortilla z tuńczykiem

Masz w kuchennej szafce puszkę tuńczyka i zastanawiasz się, co z nią zrobić? Zawartość połącz z jajkiem, kukurydzą, świeżymi warzywami oraz aromatycznymi przyprawami, a na koniec całość owiń apetycznymi plackami tortilli. To danie genialne w swej prostocie! Domownicy często będą dopytywać o powtórki, ponieważ nieskomplikowana potrawa jest w stanie skruszyć serca najbardziej upartych niejadków.

Dla kogo?

Uwielbiasz naleśniki, ale nie zawsze masz czas, by usmażyć porcję, która wystarczy do wykarmienia całej rodziny? Z pomocą przychodzą placki tortilii, które dostępne są w większości sklepów spożywczych. Odkryjesz dzięki nim nowe wydanie swojego ulubionego przysmaku.

Na jaką okazję?

Oto pomysł na szybki obiad na co dzień, a zarazem sposób na urozmaicenie kolacji. Tylko od ciebie zależy, o jakiej porze będziesz serwować tortille z tuńczykiem. Czas przygotowania to tylko 30 minut. Do pomocy w kuchni zaangażuj także domowników. Praca pójdzie jeszcze sprawniej, a przy okazji spędzicie razem czas w ciekawy sposób.

Czy wiesz, że?

Przed wyłożeniem farszu, placki tortilli podgrzewaj przez kilkanaście sekund z każdej strony na suchej i gorącej patelni. Ta błyskawiczna obróbka wystarcza, by smakowały wybornie i łatwiej było umieścić w nich nadzienie.

Dla urozmaicenia:

Ciekawe efekty smakowe uzyskasz, dodając do przepisu odrobinę musztardy. Może być łagodna, może być pikantna – decyzja należy do ciebie. Do farszu dodaj także pokrojoną w drobną kostkę czerwoną paprykę.