Składniki
4 sztuki
1 puszka
2 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżka
1 pęczek
6 łyżek
1 sztuka
20 sztuk
0.5 łyżeczki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo, obierz i posiekaj. Tuńczyka i kukurydzę odcedź na sicie.
Krok 2
Warzywa umyj i osusz. Pomidorki przekrój na pół, sałatę porozdzielaj, szczypiorek posiekaj.
Krok 3
W misce połącz posiekane jajko, tuńczyka, kukurydzę, szczypiorek, pieprz, sól, przyprawę grubo mieloną Knorr i majonez.
Krok 4
Przygotowaną pastę nałóż na tortillę i zawiń w rulon. Gotowe tortille pokrój na kawałki i wyłóż na liściach sałaty, dekorując pomidorkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa Orientalna Grubo Mielona Do Drobiu i Owoców Morza Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Tortilla z tuńczykiem
Masz w kuchennej szafce puszkę tuńczyka i zastanawiasz się, co z nią zrobić? Zawartość połącz z jajkiem, kukurydzą, świeżymi warzywami oraz aromatycznymi przyprawami, a na koniec całość owiń apetycznymi plackami tortilli. To danie genialne w swej prostocie! Domownicy często będą dopytywać o powtórki, ponieważ nieskomplikowana potrawa jest w stanie skruszyć serca najbardziej upartych niejadków.
Dla kogo?
Uwielbiasz naleśniki, ale nie zawsze masz czas, by usmażyć porcję, która wystarczy do wykarmienia całej rodziny? Z pomocą przychodzą placki tortilii, które dostępne są w większości sklepów spożywczych. Odkryjesz dzięki nim nowe wydanie swojego ulubionego przysmaku.
Na jaką okazję?
Oto pomysł na szybki obiad na co dzień, a zarazem sposób na urozmaicenie kolacji. Tylko od ciebie zależy, o jakiej porze będziesz serwować tortille z tuńczykiem. Czas przygotowania to tylko 30 minut. Do pomocy w kuchni zaangażuj także domowników. Praca pójdzie jeszcze sprawniej, a przy okazji spędzicie razem czas w ciekawy sposób.
Czy wiesz, że?
Przed wyłożeniem farszu, placki tortilli podgrzewaj przez kilkanaście sekund z każdej strony na suchej i gorącej patelni. Ta błyskawiczna obróbka wystarcza, by smakowały wybornie i łatwiej było umieścić w nich nadzienie.
Dla urozmaicenia:
Ciekawe efekty smakowe uzyskasz, dodając do przepisu odrobinę musztardy. Może być łagodna, może być pikantna – decyzja należy do ciebie. Do farszu dodaj także pokrojoną w drobną kostkę czerwoną paprykę.